Plasticz blogs

Wat is het sterkste filament?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Wat is het sterkste filament?

In de wereld van 3D-printen is de keuze van het juiste filament een cruciale factor bij het behalen van kwalitatieve en duurzame resultaten. Er zijn talloze filamentopties beschikbaar, variërend van PLA tot ABS en van PETG tot TPU. Maar als het gaat om het vinden van het sterkste 3D-printer filament, zijn er enkele factoren en filamenten die eruit springen. In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen die een filament sterk maken en bespreken we enkele van de meest veelbelovende kandidaten voor uw volgende project.

Hoe lang blijft filament goed?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Hoe lang blijft filament goed?

3D-printen is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid in populariteit, en met goede reden. Het stelt gebruikers in staat om driedimensionale objecten te maken met behulp van verschillende materialen en technologieën. Een van de meest gebruikte materialen in 3D-printen is filament, dat beschikbaar is in verschillende soorten en kleuren. Maar hoe lang blijft 3D-printer filament eigenlijk goed? In dit artikel van Plasticz zullen we onderzoeken welke factoren de houdbaarheid van filament beïnvloeden en hoe je ervoor kunt zorgen dat het filament in optimale staat blijft.

Wat is het verschil tussen 3D en 4D printing?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Wat is het verschil tussen 3D en 4D printing?

De wereld van fabricage en productie heeft de afgelopen decennia een ware revolutie ondergaan dankzij de opkomst van 3D-printing. Deze technologie heeft het mogelijk gemaakt om complexe objecten laag voor laag op te bouwen, en heeft talloze toepassingen in diverse industrieën gebracht. Maar wat gebeurt er wanneer we een extra dimensie aan deze al indrukwekkende technologie toevoegen? Hier komt 4D-printing om de hoek kijken. In dit artikel van Plasticz gaan we dieper in op het verschil tussen 3D- en 4D-printing, en hoe 4D-printing de manier waarop we de wereld om ons heen begrijpen en gebruiken kan veranderen.

Hoe warm mag PLA worden?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Hoe warm mag PLA worden?

Polylactic acid, beter bekend als PLA, is een veelgebruikte thermoplastische polymeer die wordt geprezen om zijn biologische afbreekbaarheid en milieuvriendelijke eigenschappen. PLA is een populair materiaal in de wereld van 3D-printen en wordt vaak gebruikt voor het maken van verschillende objecten, van prototypes tot kunstwerken. Maar hoe warm mag PLA eigenlijk worden voordat het zijn eigenschappen verliest of zelfs smelt? In dit blogartikel duiken we dieper in op de thermische eigenschappen van PLA en beantwoorden we deze belangrijke vraag.

Hoe bewaar je filament?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Hoe bewaar je filament?

3D-printen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en is nu toegankelijk voor zowel hobbyisten als professionals. Een van de cruciale elementen voor succesvol 3D-printen is het juist bewaren van je 3D-printer filament. Het correct bewaren van filament is essentieel om de kwaliteit van je prints te behouden en onnodige problemen te voorkomen. In dit artikel zullen we enkele tips en tricks bespreken over hoe je je filament op de juiste manier kunt bewaren.