• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PETG filament (51)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
Plasticz PETG filament, 3 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017
€51,24 excl. BTW
€62,00 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Iron Grey RAL 7011
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017,
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Zodiac V6 [CRB] 3D printer nozzle - 0.4 mm
€41,32 excl. BTW
€50,00 incl. BTW
Fillamentum CPE (co-polyester) HG100 Gloss (verbeterd PETG), Natural, PETG Plus-3D filament
€28,10 excl. BTW
€34,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Vertigo Grey, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Caramel Brown Metallic, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
ColorFabb NGEN Clear, co-polyester 3D filament, Natural, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Signal White/Wit RAL 9003
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PETG, Grey RAL 7042 / Pantone 429, 1 KG
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Fluor Oranje RAL 2005
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Black Soul, sterk verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, zilver RAL 9006
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON Orange, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Army Green / Leger groen, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PETG, Black/Zwart RAL 9005, 1 KG
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
3DLAC PLUS Spray, 3D printbed hechting, 100 ml
€6,20 excl. BTW
€7,50 incl. BTW
Fillamentum CPE CF112 Carbon - carbon gevuld co-polyester, 600 gram
€43,80 excl. BTW
€53,00 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PETG, transparant / neutraal, 1 KG
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PETG, White / Wit RAL 9003, 1 KG filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 51

PETG filament

PETG filament is een sterk een flexibel filament dat geschikt is voor 3D-printen. PETG staat voor polyethyleentereftalaatglycol en is een aangepaste versie van PET dat je mogelijk kent van PET-flessen. PETG beschikt over een aantal unieke eigenschappen, waardoor dit materiaal zeer geschikt is voor 3D-printen.

PETG: Wat is het eigenlijk?

PETG is een verbeterde versie van PET (polyethyleenteraftalaatglycol) en heeft minder nadelen dan bij PET bij het geval is. Een nadeel van PET is dat het bijvoorbeeld kristalliseert bij trage afkoeling en daardoor deels ondoorzichtig wordt. Doordat er bij PETG onder andere glycol wordt toegevoegd zal PETG-materiaal doorzichtig blijven en heeft het daarnaast een lagere smelttemperatuur. De ‘G’ staat voor ‘glycol-gemodificeerd’.

Wanneer het gaat over 3D-printen is PETG het specifieke materiaal dat gebruikt wordt in 3D-printprocessen. 3D-printen met PETG filament zorgt voor een helder eindresultaat dat niet bros is.

Waar komt PETG filament vandaan?

Polyethyleentereftalaat (PET) is het meest gebruikte plastic ter wereld. Dit materiaal wordt gebruikt in allerlei verschillende toepassingen zoals flessen, maar ook bijvoorbeeld in kleding wordt er gebruik gemaakt van PET. Ook in verschillende technische processen wordt gebruik gemaakt van PET. Samenvattend, in werkelijk miljoenen verschillende producten vindt je het gebruik van PET terug.

De voordelen van PETG-materiaal

De reden dat er tijdens 3D-printen veel gebruikt wordt gemaakt van PETG filament is omdat dit materiaal verschillende voordelen biedt. Een belangrijk voordeel van PETG is dat het materiaal een hoge duurzaamheid heeft en daardoor toegepast kan worden binnen allerlei verschillende toepassingsgebieden. Het toegevoegde glycol zorgt ervoor dat de brosse eigenschappen van PET verdwijnen en dat het materiaal kristalliseert.

PETG-filament staat bekend als een zeer sterk materiaal en kan daardoor onderworpen aan verschillende belastingen. Het materiaal is hard, flexibel en resistent. Het filament biedt hetzelfde functionaliteitsniveau als ABS, namelijk temperatuurbestendigheid en sterkte, maar PETG beschikt daarnaast ook over hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als PLA. Dit alles maakt het 3D-printen met PETG relatief eenvoudig.

Tijdens het 3D-printen met PETG filament komt er geen geur vrij, waardoor dit materiaal ideaal is voor huishoudelijk gebruik. Daarnaast staat PETG-materiaal bekend om de lage krimp. Geprinte materialen behouden dus altijd hun originele afmetingen, waardoor PETG filament uitermate geschikt is voor het printen van grote 3D-prints. PETG neemt geen water op en is resistent tegen chemische middelen. Hierdoor blijft het materiaal sterk en kan het tevens gebruikt worden voor toepassingen in de medische wereld. PETG kan dan ook eenvoudig gesteriliseerd worden. We zetten de voordelen van PETG nog even voor je op een rijtje:

 • PETG print erg gemakkelijk
 • Uitstekende laaghechting
 • Hoge duurzaamheid
 • Brosse eigenschappen verdwijnen door de toevoeging van glycol
 • PETG filament kristalliseert niet
 • Sterk materiaal
 • hetzelfde functionaliteitsniveau als ABS
 • Hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als PLA
 • PETG geeft geen vervelende geur tijdens het printen
 • Lage krimp
 • Neemt geen water op
 • Resistent tegen chemische middelen
 • Geschikt voor verschillende toepassingsgebieden

Tips voor 3D-printen met PETG

Wanneer het aankomt op het printen met PETG filament kunnen we je een aantal handige tips meegeven. Met deze tips kan je het beste uit het materiaal halen. Hieronder geven we je 5 handige tips mee.

Tip 1: Maak gebruik van de juiste temperatuur

Omdat PETG een hoger smeltpunt heeft dan PLA wordt een extrudertemperatuur aangeraden van tussen 210 en 250 graden Celsius. De temperatuur van het platform dient tussen de 80 en de 100 graden Celsius worden ingesteld.

Tip 2: Maak gebruik van een koel ventilator

Overweeg tijdens het printen met PETG om gebruik te maken van een ventilator. Een ventilator koelt de temperatuur van het filament. Dit zal helpen bij retractions. Daarnaast zorgt een snelle afkoeling voor een gedetailleerde print zonder oneffenheden of klodders. Maak gebruik van de ventilator nadat de eerste twee lagen geprint zijn.

Tip 3: Print een goede eerste laag

De eerste laag van de 3D-print is essentieel voor een succesvol eindresultaat. Een goede eerste laag krijg je door het printbed correct te kalibreren en door gebruik te maken van het meest geschikte materiaal van het oppervlak. De beste ondergrond voor 3D printen is een PEI-bouwplaat.

Tip 4: De juiste printsnelheid instellen

De aanbevolen snelheid voor het 3D-printen met PETG filament ligt tussen de 60 en 100 mm per seconde. 3D-printen met een hogere snelheid kan resulteren in een print van een lagere kwaliteit. Voor een nog beter resultaat is het mogelijk om een lagere snelheid in te stellen.

Tip 5: De nozzle schoonhouden

Tijdens het printen met PETG filament kan het voorkomen dat klodders van het filament aan de nozzle blijven hangen en vervolgens op een ander onderdeel van de afdruk terecht komen. Dit kan een nadelige invloed hebben op het eindresultaat en zorg tijdens het printen met PETG-filament dus altijd voor een schone nozzle.