• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PETG filament (125)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
Extrudr GreenTEC Pro Carbon - 5 KG - Traffic Black RAL 9017-zwart, 3D filament
€250,41 excl. BTW
€303,00 incl. BTW
Extrudr X-PETG CF Carbon - Traffic Black RAL 9017 - 800 gram filament
€41,31 excl. BTW
€49,99 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” Knal Oranje / Blazing Orange - RAL 2004 / 2005, 1 KG 3D-filament
€24,95 €19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Plasticz PETG filament “ECO-pack”, 1 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017
€19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Fillamentum PETG Vertigo Grey, 750 gram 3D-filament
€27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” filament, 1 KG, Traffic White/Wit RAL 9016
€19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Fillamentum PETG Fresh Poison Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” Appel Groen / Apple Green - RAL 6018 - 1 KG filament ECO-pack
€24,95 €19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” Traffic Yellow / Verkeers Geel - RAL 1023, 1 KG filament
€24,95 €19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Fillamentum PETG Lemon Yellow/geel Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” Traffic Blue /Verkeers Blauw - RAL 5017, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Fillamentum PETG Deep Sea/blauw Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” Traffic Red / Verkeers Rood - RAL 3020, 1 KG filament
€24,95 €19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Fillamentum PETG Red Hood/rood Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Koala Grey, 1 KG 3D-filament
€24,79 excl. BTW
€29,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Black Soul/zwart, 1 KG 3D-filament
€24,79 excl. BTW
€29,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Aloe Green, 1 KG 3D-filament
€24,79 excl. BTW
€29,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Gold Cloud/licht goud, 750 gram 3D-filament
€27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Wizard's Voodoo, 750 gram 3D-filament
€27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Copper With Me/Koper, 750 gram 3D-filament
€27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 125

PETG filament

PETG filament is een sterk een flexibel filament dat geschikt is voor 3D-printen. PETG staat voor polyethyleentereftalaatglycol en is een aangepaste versie van PET dat je mogelijk kent van PET-flessen. PETG beschikt over een aantal unieke eigenschappen, waardoor dit materiaal zeer geschikt is voor 3D-printen.

PETG: Wat is het eigenlijk?

PETG is een verbeterde versie van PET (polyethyleenteraftalaatglycol) en heeft minder nadelen dan bij PET bij het geval is. Een nadeel van PET is dat het bijvoorbeeld kristalliseert bij trage afkoeling en daardoor deels ondoorzichtig wordt. Doordat er bij PETG onder andere glycol wordt toegevoegd zal PETG-materiaal doorzichtig blijven en heeft het daarnaast een lagere smelttemperatuur. De ‘G’ staat voor ‘glycol-gemodificeerd’.

Wanneer het gaat over 3D-printen is PETG het specifieke materiaal dat gebruikt wordt in 3D-printprocessen. 3D-printen met PETG filament zorgt voor een helder eindresultaat dat niet bros is.

Waar komt PETG filament vandaan?

Polyethyleentereftalaat (PET) is het meest gebruikte plastic ter wereld. Dit materiaal wordt gebruikt in allerlei verschillende toepassingen zoals flessen, maar ook bijvoorbeeld in kleding wordt er gebruik gemaakt van PET. Ook in verschillende technische processen wordt gebruik gemaakt van PET. Samenvattend, in werkelijk miljoenen verschillende producten vindt je het gebruik van PET terug.

De voordelen van PETG filament

De reden dat er tijdens 3D-printen veel gebruikt wordt gemaakt van PETG filament is omdat dit materiaal verschillende voordelen biedt. Een belangrijk voordeel van PETG is dat het materiaal een hoge duurzaamheid heeft en daardoor toegepast kan worden binnen allerlei verschillende toepassingsgebieden. Het toegevoegde glycol zorgt ervoor dat de brosse eigenschappen van PET verdwijnen en dat het materiaal kristalliseert.

PETG filament staat bekend als een zeer sterk materiaal en kan daardoor onderworpen aan verschillende belastingen. Het materiaal is hard, flexibel en resistent. Het filament biedt hetzelfde functionaliteitsniveau als ABS , namelijk temperatuurbestendigheid en sterkte, maar PETG beschikt daarnaast ook over hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als PLA. Dit alles maakt het 3D-printen met PETG relatief eenvoudig.

Tijdens het 3D-printen met PETG filament komt er geen geur vrij, waardoor dit materiaal ideaal is voor huishoudelijk gebruik. Daarnaast staat PETG-materiaal bekend om de lage krimp. Geprinte materialen behouden dus altijd hun originele afmetingen, waardoor PETG filament uitermate geschikt is voor het printen van grote 3D-prints. PETG neemt geen water op en is resistent tegen chemische middelen. Hierdoor blijft het materiaal sterk en kan het tevens gebruikt worden voor toepassingen in de medische wereld. PETG kan dan ook eenvoudig gesteriliseerd worden. We zetten de voordelen van PETG nog even voor je op een rijtje:

 • PETG print erg gemakkelijk
 • Uitstekende laaghechting
 • Hoge duurzaamheid
 • Brosse eigenschappen verdwijnen door de toevoeging van glycol
 • PETG filament kristalliseert niet
 • Sterk materiaal
 • hetzelfde functionaliteitsniveau als ABS
 • Hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als PLA
 • PETG geeft geen vervelende geur tijdens het printen
 • Lage krimp
 • Neemt geen water op
 • Resistent tegen chemische middelen
 • Geschikt voor verschillende toepassingsgebieden

Tips voor 3D-printen met PETG

Wanneer het aankomt op het printen met PETG filament kunnen we je een aantal handige tips meegeven. Met deze tips kan je het beste uit het materiaal halen. Hieronder geven we je 5 handige tips mee.

Tip 1: Maak gebruik van de juiste temperatuur

Omdat PETG een hoger smeltpunt heeft dan PLA wordt een extrudertemperatuur aangeraden van tussen 210 en 250 graden Celsius. De temperatuur van het platform dient tussen de 80 en de 100 graden Celsius worden ingesteld.

Tip 2: Maak gebruik van een koel ventilator

Overweeg tijdens het printen met PETG om gebruik te maken van een ventilator. Een ventilator koelt de temperatuur van het filament. Dit zal helpen bij retractions. Daarnaast zorgt een snelle afkoeling voor een gedetailleerde print zonder oneffenheden of klodders. Maak gebruik van de ventilator nadat de eerste twee lagen geprint zijn.

Tip 3: Print een goede eerste laag

De eerste laag van de 3D-print is essentieel voor een succesvol eindresultaat. Een goede eerste laag krijg je door het printbed correct te kalibreren en door gebruik te maken van het meest geschikte materiaal van het oppervlak. De beste ondergrond voor 3D printen is een PEI-bouwplaat.

Tip 4: De juiste printsnelheid instellen

De aanbevolen snelheid voor het 3D-printen met PETG filament ligt tussen de 60 en 100 mm per seconde. 3D-printen met een hogere snelheid kan resulteren in een print van een lagere kwaliteit. Voor een nog beter resultaat is het mogelijk om een lagere snelheid in te stellen.

Tip 5: De nozzle schoonhouden

Tijdens het printen met dit filament kan het voorkomen dat klodders van het filament aan de 3D printer nozzle blijven hangen en vervolgens op een ander onderdeel van de afdruk terecht komen. Dit kan een nadelige invloed hebben op het eindresultaat en zorg tijdens het printen met PETG filament dus altijd voor een schone nozzle.

✅ Waarom PETG bij Plasticz kopen?
Plasticz PETG filament print bijzonder gemakkelijk en prettig op elke 3D-printer.

U kunt bij Plasticz kiezen uit het grootste assortiment aan kleuren PETG! Voor elke 3D-print kunt u uw eigen kleur filament uitzoeken.

Plasticz PETG kunt u voor maar € 24,95 per KG bestellen, een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding! Wij leveren uw bestelling binnen 1-2 werkdagen in Nederland.

Naast diverse gerenommeerde merken PETG filament, kunt u bij Plasticz ook CPE filament (co-polyester) bestellen; co-polyester is PETG met sterk verbeterde eigenschappen. Het is harder en vormvaster. Ook CPE filament is in bijzonder veel kleuren leverbaar.

✅ Wat is PETG eigenlijk?
PETG is de afkorting van PolyEthyleen Terefthalaat Glycol en is waarschijnlijk het meest gebruikte plastic in de wereld. U kent het waarschijnlijk van de doorzichtige plastic flessen.

De unieke eigenschappen van PETG maken een veelzijdig gebruik van dit plastic mogelijk. PETG is duurzaam, recyclebaar, taai en food safe. Daarnaast heeft PETG een goede slagweerstand en temperatuurweerstand.

PETG is als 3D filament ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en simpel te 3D-printen. PETG kenmerkt zich door een groot printgemak in combinatie met veel functionaliteit; dus eigenlijk een kruising tussen PLA en ABS.

✅ De voordelen van PETG filament
- PETG combineert het printgemak van PLA met de functionaliteit van ABS
- PETG is erg gemakkelijk te printen
- PETG is duurzaam
- PETG is recyclebaar
- PETG heeft een goede slagweerstand (impact resistance)
- PETG heeft een uitstekende laaghechting

*PETG filament is goed recyclebaar, maar niet biologisch afbreekbaar. Waar voorheen het scheiden van kunststoffen nog niet goed gereguleerd was, is dit tegenwoordig door regelgeving aan banden gelegd. Het scheiden van PET en andere kunststoffen is vandaag de dag volledig geautomatiseerd en worden op mechanische- of chemische wijze gerecycled tot PETG.

✅ CPE (co-polyster) is PETG+
Naast regulier PETG plastic, bestaat er ook een betere variant: geavanceerd PETG met betere mechanische eigenschappen: CPE filament (co-polyester).

Copolyester is harder, heeft een goede mechanische weerstand, hitte- en trekweerstand. Daarnaast is copolyester food safe en helderder dan PETG. Verder is copolyester recyclebaar, biologisch afbreekbaar en BPA vrij. Ons co-polyester filament heet CPE en heeft betere mechanische eigenschappen en een betere chemische weerstand dan PETG.

Wij verkopen een ruim assortiment aan kleuren CPE filament en ook carbon gevuld CPE. CPE is één van de verrassende nieuwe functionele filamenten met een enorm potentieel aan toepassingen.