• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PETG filament (68)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
Plasticz PETG filament, 1 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017,
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG Traffic Red / Verkeers Rood - RAL 3020, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG Traffic Yellow / Verkeers Geel - RAL 1023, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG Traffic Blue /Verkeers Blauw - RAL 5017, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 3 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017
€51,24 excl. BTW
€62,00 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Iron Grey RAL 7011
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Zodiac V6 [CRB] 3D printer nozzle - 0.4 mm
€41,32 excl. BTW
€50,00 incl. BTW
Plasticz PETG Traffic Green / Verkeers Groen - RAL 6024, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Fillamentum CPE (co-polyester) HG100 Gloss (verbeterd PETG), Natural, PETG Plus-3D filament
€28,10 excl. BTW
€34,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Vertigo Grey, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Caramel Brown Metallic, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
ColorFabb NGEN Clear, co-polyester 3D filament, Natural, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Signal White/Wit RAL 9003
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG PURE Orange / Oranje RAL 2004, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG Signal Violet / Paars - RAL 4008, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PETG, Grey RAL 7042 / Pantone 429, 1 KG
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Plasticz PETG Light Pink / licht Roze - RAL 3015, 1 KG filament
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, Fluor Oranje RAL 2005
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Black Soul, sterk verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Plasticz PETG filament, 1 KG, zilver RAL 9006
€20,62 excl. BTW
€24,95 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 68

PETG filament

PETG filament is een sterk een flexibel filament dat geschikt is voor 3D-printen. PETG staat voor polyethyleentereftalaatglycol en is een aangepaste versie van PET dat je mogelijk kent van PET-flessen. PETG beschikt over een aantal unieke eigenschappen, waardoor dit materiaal zeer geschikt is voor 3D-printen.

PETG: Wat is het eigenlijk?

PETG is een verbeterde versie van PET (polyethyleenteraftalaatglycol) en heeft minder nadelen dan bij PET bij het geval is. Een nadeel van PET is dat het bijvoorbeeld kristalliseert bij trage afkoeling en daardoor deels ondoorzichtig wordt. Doordat er bij PETG onder andere glycol wordt toegevoegd zal PETG-materiaal doorzichtig blijven en heeft het daarnaast een lagere smelttemperatuur. De ‘G’ staat voor ‘glycol-gemodificeerd’.

Wanneer het gaat over 3D-printen is PETG het specifieke materiaal dat gebruikt wordt in 3D-printprocessen. 3D-printen met PETG filament zorgt voor een helder eindresultaat dat niet bros is.

Waar komt PETG filament vandaan?

Polyethyleentereftalaat (PET) is het meest gebruikte plastic ter wereld. Dit materiaal wordt gebruikt in allerlei verschillende toepassingen zoals flessen, maar ook bijvoorbeeld in kleding wordt er gebruik gemaakt van PET. Ook in verschillende technische processen wordt gebruik gemaakt van PET. Samenvattend, in werkelijk miljoenen verschillende producten vindt je het gebruik van PET terug.

De voordelen van PETG-materiaal

De reden dat er tijdens 3D-printen veel gebruikt wordt gemaakt van PETG filament is omdat dit materiaal verschillende voordelen biedt. Een belangrijk voordeel van PETG is dat het materiaal een hoge duurzaamheid heeft en daardoor toegepast kan worden binnen allerlei verschillende toepassingsgebieden. Het toegevoegde glycol zorgt ervoor dat de brosse eigenschappen van PET verdwijnen en dat het materiaal kristalliseert.

PETG-filament staat bekend als een zeer sterk materiaal en kan daardoor onderworpen aan verschillende belastingen. Het materiaal is hard, flexibel en resistent. Het filament biedt hetzelfde functionaliteitsniveau als ABS, namelijk temperatuurbestendigheid en sterkte, maar PETG beschikt daarnaast ook over hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als PLA. Dit alles maakt het 3D-printen met PETG relatief eenvoudig.

Tijdens het 3D-printen met PETG filament komt er geen geur vrij, waardoor dit materiaal ideaal is voor huishoudelijk gebruik. Daarnaast staat PETG-materiaal bekend om de lage krimp. Geprinte materialen behouden dus altijd hun originele afmetingen, waardoor PETG filament uitermate geschikt is voor het printen van grote 3D-prints. PETG neemt geen water op en is resistent tegen chemische middelen. Hierdoor blijft het materiaal sterk en kan het tevens gebruikt worden voor toepassingen in de medische wereld. PETG kan dan ook eenvoudig gesteriliseerd worden. We zetten de voordelen van PETG nog even voor je op een rijtje:

 • PETG print erg gemakkelijk
 • Uitstekende laaghechting
 • Hoge duurzaamheid
 • Brosse eigenschappen verdwijnen door de toevoeging van glycol
 • PETG filament kristalliseert niet
 • Sterk materiaal
 • hetzelfde functionaliteitsniveau als ABS
 • Hetzelfde betrouwbaarheidsniveau als PLA
 • PETG geeft geen vervelende geur tijdens het printen
 • Lage krimp
 • Neemt geen water op
 • Resistent tegen chemische middelen
 • Geschikt voor verschillende toepassingsgebieden

Tips voor 3D-printen met PETG

Wanneer het aankomt op het printen met PETG filament kunnen we je een aantal handige tips meegeven. Met deze tips kan je het beste uit het materiaal halen. Hieronder geven we je 5 handige tips mee.

Tip 1: Maak gebruik van de juiste temperatuur

Omdat PETG een hoger smeltpunt heeft dan PLA wordt een extrudertemperatuur aangeraden van tussen 210 en 250 graden Celsius. De temperatuur van het platform dient tussen de 80 en de 100 graden Celsius worden ingesteld.

Tip 2: Maak gebruik van een koel ventilator

Overweeg tijdens het printen met PETG om gebruik te maken van een ventilator. Een ventilator koelt de temperatuur van het filament. Dit zal helpen bij retractions. Daarnaast zorgt een snelle afkoeling voor een gedetailleerde print zonder oneffenheden of klodders. Maak gebruik van de ventilator nadat de eerste twee lagen geprint zijn.

Tip 3: Print een goede eerste laag

De eerste laag van de 3D-print is essentieel voor een succesvol eindresultaat. Een goede eerste laag krijg je door het printbed correct te kalibreren en door gebruik te maken van het meest geschikte materiaal van het oppervlak. De beste ondergrond voor 3D printen is een PEI-bouwplaat.

Tip 4: De juiste printsnelheid instellen

De aanbevolen snelheid voor het 3D-printen met PETG filament ligt tussen de 60 en 100 mm per seconde. 3D-printen met een hogere snelheid kan resulteren in een print van een lagere kwaliteit. Voor een nog beter resultaat is het mogelijk om een lagere snelheid in te stellen.

Tip 5: De nozzle schoonhouden

Tijdens het printen met PETG filament kan het voorkomen dat klodders van het filament aan de nozzle blijven hangen en vervolgens op een ander onderdeel van de afdruk terecht komen. Dit kan een nadelige invloed hebben op het eindresultaat en zorg tijdens het printen met PETG-filament dus altijd voor een schone nozzle.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.