• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Plasticz PLA “ECO-pack” 1KG Traffic Black / Zwart - RAL 9017 - 1 KG filament
€15,69 excl. BTW
€18,99 incl. BTW
Plasticz PLA “ECO-pack” 1KG Traffic White / WIT - RAL 9016 - 1 KG filament
€15,69 excl. BTW
€18,99 incl. BTW
Plasticz PETG filament “ECO-pack”, 1 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017
€19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” filament, 1 KG, Traffic White/Wit RAL 9016
€19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Nieuw
 Plasticz PLA Semi-Matt - TerraCotta - RAL 8004*, 750 grams 3D filament
Plasticz PLA Semi-Matt - TerraCotta - RAL 8004*, 750 grams 3D filament
€19,00 excl. BTW
€22,99 incl. BTW
Nieuw
 Plasticz PLA Semi-Matt - Ivoor Creme - RAL 1014/1015*, 750 grams 3D filament
Plasticz PLA Semi-Matt - Ivoor Creme - RAL 1014/1015*, 750 grams 3D filament
€19,00 excl. BTW
€22,99 incl. BTW
Nieuw
 Plasticz PLA Semi-Matt - Dark Rock - RAL 7016*, 750 grams 3D filament
Plasticz PLA Semi-Matt - Dark Rock - RAL 7016*, 750 grams 3D filament
€19,00 excl. BTW
€22,99 incl. BTW
HALO New Gold Dream-hoog glans 3D filament, 700 gram
€37,99 €27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
HALO Silver Machine-hoog glans 3D filament, 700 grams
€37,99 €27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
Fillamentum ASA Traffic Black, RAL 9017 - technical polymer, 750 grams
€22,73 excl. BTW
€27,50 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Traffic White: semi-flexibel 3D filament, RAL 9016 / PMS 705, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 92A Traffic Black, flexibel 3D filament, RAL 9017, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE (copolyester) filament HG100 Gloss, Ghost White, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Vertigo Grey, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Nylon FX256, Traffic Black/zwart RAL 9017 , 750 gram 3D filament
€43,80 excl. BTW
€53,00 incl. BTW
Fillamentum Nylon CF15, Carbon black, 600 grams (0.6 KG)
€53,72 excl. BTW
€65,00 incl. BTW
HALO Mat Zwart / Matte Black 3D printer filament - "Black Hole Sun", 700 gram
€32,50 €24,17 excl. BTW
€29,25 incl. BTW

3D printer filament bij Plasticz.nl

Plasticz is dé specialist op het gebied van 3D printer filament en andere benodigdheden voor 3D-printing. Zowel particulieren als groothandelaren kunnen bij ons terecht voor de aanschaf van hun benodigdheden voor 3D-printers, zoals bijvoorbeeld 3D printer filamenten. Daarnaast bieden wij verschillende 3D-printers aan voor industrieel en thuisgebruik. Ben je op zoek naar een bepaald filament of wil je meer informatie over een 3D printer in ons assortiment? Dan kunnen wij je voorzien van advies op maat en je helpen met de juiste aankoop.

Wat is 3D printer filament?

3D printer filament is de grondstof voor 3D-printing. Zonder dit filament is het onmogelijk om 3D-objecten af te drukken. In ons assortiment kan je terecht voor de aanschaf van allerlei verschillende soorten filamenten met verschillende eigenschappen. Wanneer je voor het eerst wilt beginnen met 3D-printen raden wij je aan om te kiezen voor PLA filament, ABS filament, PETG filament of FLEX filament. Dit zijn de filamenten die geschikt zijn voor de meeste 3D printers en daarnaast vereisen deze 3D printer filamenten geen geavanceerde afdrukinstellingen. Ideaal dus voor beginners.

Ons aanbod

Plasticz is opgericht door enthousiaste personen met ervaring op het gebied van 3D-printing. Alle 3D-printers en filamenten testen we zelf en daardoor kunnen wij onze klanten dan ook voorzien van advies op maat. De grondstoffen voor de printers zijn vervaardigd vanuit Nature Works polymeer in combinatie met het beste kleurpigment en toevoegingen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat je met de producten uit ons assortiment 3D-prints kunt maken van topkwaliteit.

Het kiezen van het juiste 3D printer filament

Het kiezen van het juiste 3D printer filament kan voor beginners op het gebied van 3D-printen lastig zijn. Je moet immers weten voor welke filamenten jouw 3D-printer geschikt is en daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je precies weet welke filamenten je nodig hebt voor de 3D-afdruk die je wilt realiseren.

Gelukkig kan je op onze website terecht voor alle informatie met betrekking tot 3D-printers en 3D printer filament, 3D printer nozzles, maar bijvoorbeeld ook resins voor een 3D printer. Mocht je nu behoefte hebben aan extra informatie is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Door onze ervaring in deze branche kunnen wij je voorzien van passend advies op maat en kan je binnen no-time je eigen 3D-afdrukken realiseren.

Wat we doen

Plasticz verkoopt kwalitatieve producten van verassende merken tegen een scherpe prijs. Doordat wij goede contacten onderhouden met onze leveranciers kunnen wij de producten tegen deze scherpe prijzen aanbieden. Het 3D printer filament in ons assortiment is verkrijgbaar in een diameter van 1,75 mm of 2,85 mm en geschikt voor alle 3D-printers. Ons 3D printer filament wordt in Europa geproduceerd en voldoet aan de strengste normen. Ben je dus op zoek naar goedkope en kwalitatief uitstekende filamenten voor 3D-printers? Dan ben je bij Plasticz.nl aan het juiste adres.

Bestel gemakkelijk en snel

Alle 3D-printer cartridges die we aanbieden zijn gemakkelijk te bestellen via onze webshop. Bestelling die voor 16:00 bij ons binnen zijn worden dezelfde dag bij onze logistieke vervoerder aangeboden. Dit betekent dat je binnen maximaal 48 uur aan de slag kunt met jouw nieuw aangeschafte producten. Liever jouw bestelling afhalen bij ons in het magazijn? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het afronden van het bestelproces.

Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie raden we je aan om onze website eens goed door te nemen. Bij vragen over 3D printer filament of over onze 3D-printers is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.

Hoe sterk is PETG filament?
Als je ooit hebt overwogen te experimenteren met 3D-printen, of als je al een enthousiaste 3D-printer bent, dan ben je waarschijnlijk de term PETG tegengekomen. PETG staat voor Polyethyleentereftalaatglycol en is uitgegroeid tot een van de populairste filamenten voor 3D-printen. Maar wat maakt PETG zo speciaal, en belangrijker nog, hoe sterk is dit materiaal echt? Laten we dieper duiken in de wereld van PETG en ontdekken wat het te bieden heeft.
Lees meer
Kan PETG tegen water?
Ben jij bezig met een project waarbij de materiaalkeuze cruciaal is, vooral als het om waterbestendigheid gaat? Misschien heb je al gehoord van PETG, een populair type plastic dat vaak wordt gebruikt in 3D-printen en in de verpakkingsindustrie. Maar de grote vraag die jij jezelf stelt is: "Kan PETG eigenlijk wel tegen water?" In dit artikel duiken we diep in de eigenschappen van PETG om jou een duidelijk beeld te geven van zijn waterbestendigheid en hoe dit jouw project kan beïnvloeden.
Lees meer
Is PETG UV-bestendig?
Ben je iemand die graag projecten onderneemt waarbij materialen blootgesteld worden aan de zon? Of misschien ben je een hobbyist die werkt met 3D-printen en vraag je je af of PETG de juiste keuze is voor objecten die langdurig aan UV-licht worden blootgesteld. In beide gevallen is het essentieel om te begrijpen hoe UV-bestendig PETG werkelijk is. Laten we dieper in deze materie duiken en ontdekken wat dit betekent voor jouw projecten.
Lees meer
Wat is een nozzle van een 3D printer?
Wanneer je de fascinerende wereld van 3D-printen betreedt, kom je al snel in aanraking met tal van technische termen. Eén daarvan, die essentieel is voor het begrijpen van het 3D-printproces, is de 'nozzle' van een 3D-printer. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor jou als 3D-printenthousiast?
Lees meer
Kan je 3D printen met rubber?
Als je je ooit hebt afgevraagd of je 3D-printen kunt toepassen op rubber, dan ben je niet alleen. In de fascinerende wereld van 3D-printen, een technologie die onze manier van denken over productie revolutioneert, is het gebruik van rubberachtige materialen een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Dit artikel neemt je mee door de mogelijkheden, technieken en uitdagingen van 3D-printen met rubber of rubberachtige materialen.
Lees meer

Bekijk alles