• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Nieuw
 Fillamentum CPE CF112 Carbon - carbon gevuld co-polyester, 600 gram
Fillamentum CPE CF112 Carbon - carbon gevuld co-polyester, 600 gram
€53,00
Nieuw
 HALO Silver Machine-hoog glans 3D filament
HALO Silver Machine-hoog glans 3D filament
€37,99
Nieuw
 HALO Dark Matter-Hoog glans 3D filament
HALO Dark Matter-Hoog glans 3D filament
€38,99
Nieuw
 HALO New Gold Dream-hoog glans 3D filament
HALO New Gold Dream-hoog glans 3D filament
€37,99
Nieuw
 HALO Royal Blood RED-hoog glans 3D filament
HALO Royal Blood RED-hoog glans 3D filament
€37,99
Nieuw
 HALO Throwing Copper-hoog glans 3D filament
HALO Throwing Copper-hoog glans 3D filament
€37,99
Polymaker PolyLite™ PETG, White / Wit RAL 9003, 1 KG filament
€29,95
Fillamentum Timberfill / hout, Cinnamon, hout gevuld 3D filament
€44,00
Fillamentum PLA Noble Blue, 750 gram
€26,50
Fillamentum PLA Vertigo Grey, Premium 3D filament, 750 gram
€26,50
Fillamentum PLA Crystal Clear-"Iceland Blue", 750 gram (0.75 KG)
€26,00
FILOALFA ALFAPRO, UV-bestendig HT PLA+, 700 gram filament
€31,00
FILOALFA PLA Tiger, RAL 4695, 700 gram (0.7 KG)
€21,00
Fillamentum ASA Metallic Grey - technical polymer, 750 gram
€27,00
Annealing PLA: Maak jouw PLA 3D prints sterker!
Als je PLA prints achteraf bakt in de oven wordt PLA veel sterker en krijgt het een uitstekende temperatuurweerstand. Deze hittebehandeling wordt in het Engels "annealing" genoemd.
In dit artikel kan je lezen hoe je,op een simpele manier, van PLA een functioneel materiaal maakt!
Lees meer
3D printen in Nederland: Joep Welling, 3D ontwerp en 3D printen
Lees hier het opmerkelijke verhaal van Joep Welling en hoe hij 3D printen in Nederland toepast voor oplossingen voor de medische sector en kwetsbare patiëntengroepen.
Lees meer
3D printer filament
Welke soort 3D printer filament kan je het beste gebruiken? Dat is een vraag waar veel starters, maar ook gevorderden mee stoeien: Er is zoveel keuze in kleuren, materialen en de eigenschappen van het 3D printer filament.
Lees meer
3D printen in Nederland: De3DPrintman
In deze blogposts laten we zoveel mogelijk 3D print liefhebbers zich voorstellen en hun verhaal vertellen. We proberen het 3D printen in Nederland te promoten en gebruikers, makers, producenten en vakidioten hun verhalen met ons te delen.
Op deze manier hopen we het 3D printen in Nederland te boosten en mensen uit de Nederlandse 3D print community met elkaar in contact te brengen.
Lees meer
PLA filament
PLA filament is veruit het meest gebruikte- en populairste 3D printer filament. Dit komt door het printgemak, het enorme kleuraanbod en de prijs van PLA filament. Maar wat is PLA filament precies? Hoe wordt het gemaakt? Wat zijn de perfecte 3D printerinstellingen voor PLA? Je vindt het allemaal in dit artikel.
Lees meer
Filament, deel 1: Basis filamenten
De filament gids: alles over 3D printer filament. In dit artikel vertellen we zoveel mogelijk over de 3D plastics, te weten het filament PLA, ABS filament en PETG. In volgende delen gaan we verder in op andere filament-types.
Lees meer
PLA - Polylactic Acid
PLA filament is razend populair binnen de 3D printing community; dit polymelkzuur print gemakkelijk en je hebt geen heated bed nodig. PLA (Polylactic Acid) ontstaat door gisting van het zetmeel uit plantenresten en is ook weer tot melkzuur (industrieel) afbreekbaar. PLA is daarom minder belastend voor het milieu door de kleine biologische voetafdruk. PLA is goedkoop en er is een enorme keuze in kleuren, maar ook soorten en varianten. In dit artikel proberen we zoveel mogelijk PLA filamenten te bespreken met de voor- en of nadelen per soort.

Lees meer
PETG 3D filament
In dit artikel kan je alles vinden over het unieke 3D print filament PETG. Wat is het? Waar wordt PETG voor gebruikt? Hoe wordt PETG filament gemaakt? En wat zijn de voor- en nadelen van PETG filament?
Lees meer
Filament, deel 3: Professioneel 3D filament
Naast de recreatieve filamenten zijn er ook functionele filamenten, waarbij de eigenschappen van het materiaal zwaarder wegen dan uiterlijk en verschijningsvorm. Deze functionele 3D filamenten zijn wat lastiger te printen en worden daarom vaak in een industriële professionele omgeving gebruikt.

In dit artikel beschrijven we de professionele filamenten met hun specifieke eigenschappen, instellingen, aandachtspunten en mogelijkheden.
Lees meer
Filament kopen bij Plasticz
Filament kopen kan lastig zijn; er zijn veel soorten 3D filament, veel aanbieders, maar ook veel verschillende behoeftes van de gebruiker zelf. Welk filament-type heb je nodig voor een bepaalde toepassing van je 3D prints? Dit artikel is de keuzehulp om het juiste filament te kopen.
Lees meer

Bekijk alles

Bekijk alles

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »