• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Plasticz PLA “ECO-pack” 1KG Traffic Black / Zwart - RAL 9017 - 1 KG filament
€15,69 excl. BTW
€18,99 incl. BTW
Plasticz PLA “ECO-pack” 1KG Traffic White / WIT - RAL 9016 - 1 KG filament
€15,69 excl. BTW
€18,99 incl. BTW
Plasticz PETG filament “ECO-pack”, 1 KG, Traffic Black/zwart RAL 9017
€19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” filament, 1 KG, Traffic White/Wit RAL 9016
€19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
HALO New Gold Dream-hoog glans 3D filament, 700 gram
€37,99 €27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
HALO Silver Machine-hoog glans 3D filament, 700 grams
€37,99 €27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
Fillamentum ASA Traffic Black, RAL 9017 - technical polymer, 750 grams
€22,73 excl. BTW
€27,50 incl. BTW
Fillamentum ASA Traffic White RAL 9016 - technical polymer, 750 grams
€22,31 excl. BTW
€27,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Traffic White: semi-flexibel 3D filament, RAL 9016 / PMS 705, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 92A Traffic Black, flexibel 3D filament, RAL 9017, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Vertigo Grey, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE (copolyester) filament HG100 Gloss, Ghost White, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Nylon CF15, Carbon black, 600 grams (0.6 KG)
€53,72 excl. BTW
€65,00 incl. BTW
Fillamentum Nylon FX256, Natural, 750 grams, 3D filament
€43,80 excl. BTW
€53,00 incl. BTW
Fillamentum Nylon FX256, Traffic Black/zwart RAL 9017 , 750 gram 3D filament
€43,80 excl. BTW
€53,00 incl. BTW
HALO Steel Blue-hoog glans 3D filament, 700 grams
€37,99 €27,26 excl. BTW
€32,99 incl. BTW
HALO Mat Zwart / Matte Black 3D printer filament - "Black Hole Sun", 700 gram
€32,50 €24,17 excl. BTW
€29,25 incl. BTW

3D printer filament bij Plasticz.nl

Plasticz is dé specialist op het gebied van 3D printer filament en andere benodigdheden voor 3D-printing. Zowel particulieren als groothandelaren kunnen bij ons terecht voor de aanschaf van hun benodigdheden voor 3D-printers, zoals bijvoorbeeld 3D printer filamenten. Daarnaast bieden wij verschillende 3D-printers aan voor industrieel en thuisgebruik. Ben je op zoek naar een bepaald filament of wil je meer informatie over een 3D printer in ons assortiment? Dan kunnen wij je voorzien van advies op maat en je helpen met de juiste aankoop.

Wat is 3D printer filament?

3D printer filament is de grondstof voor 3D-printing. Zonder dit filament is het onmogelijk om 3D-objecten af te drukken. In ons assortiment kan je terecht voor de aanschaf van allerlei verschillende soorten filamenten met verschillende eigenschappen. Wanneer je voor het eerst wilt beginnen met 3D-printen raden wij je aan om te kiezen voor PLA filament, ABS filament, PETG filament of FLEX filament. Dit zijn de filamenten die geschikt zijn voor de meeste 3D-printers en daarnaast vereisen deze 3D printer filamenten geen geavanceerde afdrukinstellingen. Ideaal dus voor beginners.

Ons aanbod

Plasticz is opgericht door enthousiaste personen met ervaring op het gebied van 3D-printing. Alle 3D-printers en filamenten testen we zelf en daardoor kunnen wij onze klanten dan ook voorzien van advies op maat. De grondstoffen voor de printers zijn vervaardigd vanuit Nature Works polymeer in combinatie met het beste kleurpigment en toevoegingen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat je met de producten uit ons assortiment 3D-prints kunt maken van topkwaliteit.

Het kiezen van het juiste filament

Het kiezen van het juiste 3D printer filament kan voor beginners op het gebied van 3D-printen lastig zijn. Je moet immers weten voor welke filamenten jouw 3D-printer geschikt is en daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je precies weet welke filamenten je nodig hebt voor de 3D-afdruk die je wilt realiseren.

Gelukkig kan je op onze website terecht voor alle informatie met betrekking tot 3D-printers en 3D printer filament. Mocht je nu behoefte hebben aan extra informatie is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Door onze ervaring in deze branche kunnen wij je voorzien van passend advies op maat en kan je binnen no-time je eigen 3D-afdrukken realiseren.

Wat we doen

Plasticz verkoopt kwalitatieve producten van verassende merken tegen een scherpe prijs. Doordat wij goede contacten onderhouden met onze leveranciers kunnen wij de producten tegen deze scherpe prijzen aanbieden. Het 3D printer filament in ons assortiment is verkrijgbaar in een diameter van 1,75 mm of 2,85 mm en geschikt voor alle 3D-printers. Ons 3D printer filament wordt in Europa geproduceerd en voldoet aan de strengste normen. Ben je dus op zoek naar goedkope en kwalitatief uitstekende filamenten voor 3D-printers? Dan ben je bij Plasticz.nl aan het juiste adres.

Bestel gemakkelijk en snel

Alle 3D-printer cartridges die we aanbieden zijn gemakkelijk te bestellen via onze webshop. Bestelling die voor 16:00 bij ons binnen zijn worden dezelfde dag bij onze logistieke vervoerder aangeboden. Dit betekent dat je binnen maximaal 48 uur aan de slag kunt met jouw nieuw aangeschafte producten. Liever jouw bestelling afhalen bij ons in het magazijn? Ook dat is mogelijk. Geef dit aan tijdens het afronden van het bestelproces.

Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie raden we je aan om onze website eens goed door te nemen. Bij vragen over 3D printer filament of over onze 3D-printers is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.

Hoe ga je van een tekening naar een 3D-printing?
3D-printing, ook bekend als additive manufacturing, is een innovatieve technologie die de manier waarop we objecten maken en produceren revolutioneert. Het stelt ons in staat om complexe, op maat gemaakte objecten te creëren met behulp van digitale ontwerpen en lagen van materiaal die stap voor stap worden opgebouwd. Maar hoe gaat men van een tekening naar een tastbaar 3D-geprint object? In dit artikel zullen we het fascinerende proces van concept tot realiteit ontleden, waarbij we de stappen en technologieën bespreken die betrokken zijn bij het omzetten van een 2D-tekening in een 3D-geprint object.
Lees meer
Hoeveel kan je printen met 1 kg filament?
In de afgelopen jaren heeft 3D-printen enorme populariteit verworven in diverse industrieën en bij hobbyisten over de hele wereld. Het biedt de mogelijkheid om driedimensionale objecten te creëren door laag na laag materiaal toe te voegen, en dit heeft een revolutie teweeggebracht in de productie, prototyping en creatieve mogelijkheden. Maar één van de belangrijkste vragen die mensen vaak stellen als ze beginnen met 3D-printen is: "Hoeveel kun je eigenlijk printen met 1 kg 3D-printer filament?" In dit blog gaan we dieper in op dit vraagstuk en proberen we een nauwkeurig antwoord te geven.
Lees meer
Wat is beter PLA of PETG filament?
3D-printen heeft de afgelopen jaren een enorme revolutie doorgemaakt en heeft talloze toepassingen gevonden in diverse industrieën, van prototyping tot productie van consumentengoederen. Een van de belangrijkste overwegingen bij het 3D-printen is de keuze van het juiste filament, en PLA (Polylactic Acid) en PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol-modified) zijn twee van de meest populaire materialen. Maar welk filament is beter? Laten we eens kijken naar de eigenschappen, voordelen en nadelen van beide om deze vraag te beantwoorden.
Lees meer
Wat heb je nodig om 3D te kunnen printen?
3D-printen is de afgelopen jaren een revolutie geweest in verschillende industrieën, van productie tot gezondheidszorg en zelfs hobbyisten. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om driedimensionale objecten laag voor laag op te bouwen, en het heeft de manier waarop we dingen ontwerpen en maken volledig veranderd. Om te beginnen met 3D-printen en succesvol te zijn in het maken van diverse objecten, zijn er verschillende essentiële benodigdheden en stappen die moeten worden gevolgd.
Lees meer
Wat is een goede 3D printer voor beginners?
3D-printen is een opwindende technologie die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Het stelt mensen in staat om fysieke objecten te creëren door lagen materiaal op elkaar te stapelen, laag voor laag. Als beginner kan het echter overweldigend zijn om de juiste 3D-printer te kiezen. Er zijn veel opties op de markt, met verschillende specificaties en prijsklassen. In dit blog bespreken we wat een goede 3D-printer is voor beginners en geven we enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken.
Lees meer

Bekijk alles

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »