• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PVA support filament (26)

Filament type
Kleur
Printgemak
Polymaker PolyDissolve™ S2-ondersteunend filament voor PC, ABS & ASA filament, 500 gram
€181,78 excl. BTW
€219,95 incl. BTW
Fillamentum PVA Support filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum HIPS Support filament, 750 grams
€21,49 excl. BTW
€26,00 incl. BTW
Fillamentum Lemonesol, 315 ml
€13,22 excl. BTW
€16,00 incl. BTW
Polymaker PolyBox™ filament Dry-box/opslagcontainer voor ideale temperatuur & vochtigheid
€57,84 excl. BTW
€69,99 incl. BTW
Polymaker PolyDissolve™ S1-supporting filament voor PLA, flexibel en nylon filamenten, 750 gram
€57,81 excl. BTW
€69,95 incl. BTW
Polymaker PolySupport™-ondersteunend filament voor PLA filament, 750 gram
€37,15 excl. BTW
€44,95 incl. BTW
Zodiac V6 [CRB] 3D printer nozzle - 0.4 mm
€28,93 excl. BTW
€35,00 incl. BTW
Zodiac MK8 [CRB] - 3D printer nozzle - 0.4 mm
€28,93 excl. BTW
€35,00 incl. BTW
Zodiac V6 Volcano [CRB] - 3D printer nozzle - 0.4 mm
€41,32 excl. BTW
€50,00 incl. BTW
Zodiac M200 [CRB] - 3D printer nozzle - 0.4 mm
€28,93 excl. BTW
€35,00 incl. BTW
3DLAC PLUS Spray, 3D printbed hechting, 100 ml
€6,20 excl. BTW
€7,50 incl. BTW
3DLAC Printbed Spray, 3D printbed hechting, 400 ml
€9,50 excl. BTW
€11,50 incl. BTW
Plasticz Schoonmaak filament, 100 gram
€7,85 excl. BTW
€9,50 incl. BTW
Zodiac Titanium V6 heatbreak
€20,66 excl. BTW
€25,00 incl. BTW
Zodiac Misumi lineaire lager
€6,61 excl. BTW
€8,00 incl. BTW
Zodiac Thermal grease HJ810 - 20 ml
€7,44 excl. BTW
€9,00 incl. BTW
Fillamentum LockPAd, 300 x 300 mm, zelfklevend printbed oppervlak
€21,48 excl. BTW
€25,99 incl. BTW
Fillamentum Folie bewaarzak (gripzak) voor filament opslag, hersluitbaar, 290 x 340 mm
€1,24 excl. BTW
€1,50 incl. BTW
Zodiac V6 [PRO] 3D printer nozzle - 0.4 mm
€41,32 excl. BTW
€50,00 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 26

PVA support filament

PVA filament (polyvinylalcohol) is een in water oplosbaar filament dat gebruikt kan worden als ondersteunend materiaal, maar daarnaast is het ook mogelijk om PVA 3D filament afzonderlijk te printen. Ondersteuning door middel van PVA kan nuttig zijn voor het printen van complexe ontwerpen, waarbij het handmatig verwijderen van ondersteuningsmateriaal erg lastig of zelfs onmogelijk is. Wanneer je gebruik maakt van PVA ondersteuningen is het mogelijk om deze ondersteuningen in een waterbad te laten staan, waarna de ondersteuningen volledig oplossen.

PVA filament printen in combinatie met PLA filament

PLA filament is één van de meest gebruikte filamenten in de wereld van 3D-printen. Doordat de eigenschappen van PVA grotendeels overeenkomen met die van PLA filament zijn deze filamenten uitstekend in combinatie met elkaar te gebruiken. Zo beschikken zowel PVA 3D filament als PLA filament over dezelfde printtemperatuur. Daarnaast absorbeert PLA geen water, waardoor de geprinte objecten geen risico lopen wanneer deze in het water worden gezet. Hierdoor zullen de geprinte objecten altijd hun originele vorm behouden en niet aangetast worden door het water.

Daarnaast beschikken de filamenten PVA en PLA over dezelfde glasovergangstemperatuur, waardoor je deze materialen tegelijkertijd kunt afdrukken. De filamenten worden in de meeste gevallen geprint op 3D-printers die beschikken over dubbele extruders. De ene extruder drukt het primaire filament af, zoals ABS of PLA, terwijl de andere extruder het ondersteunend materiaal zoals PVA afdrukt.

Het afdrukken met PVA filament

PVA is in principe eenvoudig af te drukken, mits je natuurlijk gebruikt maakt van de juiste afdrukinstellingen. PVA heeft een smelttemperatuur van 185°C en de afdrukinstellingen komen verder overeen met de afdrukinstellingen van PLA filament. Houdt er echter wel rekening mee dat PVA water uit de omgeving kan opnemen. Daarom raden wij aan om PVA 3D filament te bewaren in een vochtvrije container. Het is ook mogelijk om het PVA filament voor het afdrukken te laten drogen in een oven.

Technische specificaties

  • Print temperatuur: 205-220°C
  • Verwarmd bed: niet vereist
  • Filamentvolume: 0,50 kg
  • Diameter gloeidraad: 1.75 mm of 2.85 mm

Neem contact op met Plasticz.nl

Mocht je behoefte hebben aan extra informatie is het altijd mogelijk om contact op te nemen met Plasticz.nl. Onze klantenservice staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 33 844 28 36 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij kunnen je voorzien van advies op maat over PVA filament.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.