• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

CPE filament (34)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Black Soul, sterk verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE (copolyester) filament HG100 Gloss, Ghost White, verbeterd PETG
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Extrudr PCTG (copolyester) filament - Transparant, verbeterd PETG, 800 gram
€25,61 excl. BTW
€30,99 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Vertigo Grey, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Folie bewaarzak (gripzak) voor filament opslag, hersluitbaar, 290 x 340 mm
€1,24 excl. BTW
€1,50 incl. BTW
Fillamentum CPE CF112 Carbon - carbon gevuld co-polyester, 600 gram
€43,80 excl. BTW
€53,00 incl. BTW
Fillamentum CPE (co-polyester) HG100 Gloss (verbeterd PETG), Natural / transparant-3D filament
€28,10 excl. BTW
€34,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Caramel Brown Metallic, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Pistachio Green / Pistache groen, verbeterd PETG filament, 750 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Mistake Blue Metallic, verbeterd PETG filament, 750 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Army Green / Leger groen, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss BLUE, Deep Sea Transparant, sterk verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Morning Sun Transparant, sterk verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE (copolyester) HG100 Gloss, Iced Green Transparant, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Red Hood Transparant, verbeterd PETG 3D filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss Transparant, Pink Blush, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON Yellow Transparant, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON Orange Transparant, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON PinkTransparant, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum CPE HG100 Gloss, UFO Blue Metallic, verbeterd PETG filament
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 34

CPE filament

CPE filament is een co-polyester met dezelfde veiligheidsnormen als PETG. Zo voldoet dit materiaal aan de FDA-certificering en is het materiaal BPA vrij. Dit filament kan gebruikt worden voor het 3D-printen van technische voorwerpen. Het materiaal is duurzaam en taai. Daarnaast beschikt CPE over een hogere trekkracht, buiging, impactsterkte en betere chemische en technische weerstand in vergelijking met andere filamenten zoals ABS filament of PLA filament. CPE materiaal is dankzij het printgemak een uitstekende keuze voor wanneer u 3D-onderdelen wilt maken van hoge kwaliteit. Wij bieden verschillende CPE filamenten aan. Bekijk hierboven ons gehele assortiment.

Wat is CPE filament?

CPE, oftewel co-polyester materialen hebben een hoge chemische bestendigheid, zijn taai en beschikken over een goede dimensionele stabiliteit. Deze filamenten worden vaak gebruikt voor het printen van prototypes en het maken van mechanische onderdelen. Net zoals ABS filament zorgt CPE filament voor sterke en duurzame 3D-prints.

Het voordeel van CPE ten opzichte van ABS is dat het materiaal flexibeler is en geen schadelijke dampen uitstoot tijdens het printproces. Daarnaast is CPE minder gevoelig voor kromtrekkingen en het splijten van de verschillende printlagen, waardoor dit materiaal makkelijker te gebruiken is. Hiernaast bevat deze co-polyester biobased monomeer, waardoor het materiaal gerecycled kan worden. CPE is dan ook een milieuvriendelijk materiaal.

CPE heeft geweldige optische eigenschappen en een hoge mate van glans en helderheid. Ook bij dunne prints in transparantie kleuren blijven deze eigenschappen gewaarborgd. CPE filament garandeert een hoge precisie van filamentdiameters binnen een tolerantie van +/- 0,05 mm. Deze precisie wordt strikt gecontroleerd tijdens het extruderen van het filament.

CPE vs. PETG

Ondanks dat CPE aan dezelfde veiligheidsnormen voldoet als PETG filament verschillen deze filamenten onderling toch nogal wat van elkaar. Over het algemeen kunnen we stellen dat CPE de ‘verbeterde’ filament-versie is in vergelijking met PETG. Ten opzichte van PETG is CPE:

 • Sterker
 • Betere chemische weerstand
 • Duurzamer
 • Hogere schokbestendigheid
 • Beter vormbehoud
 • Betere doorzichtigheid/helderheid
 • Hogere hitte bestendigheid
 • Hogere trekkracht

Printstellingen van CPE filament

Voor het beste resultaat dien je gebruik te maken van de volgende printinstellingen:

 • Print temperatuur: 250-280 °C
 • Temperatuur printbed: 70-80 °C
 • Printsnelheid: 50 mm/sec.
 • CPE neemt snel vocht op. Som moet je CPE vóór drogen in de oven. Raadpleeg de info van de fabrikant.

Meer informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Plasticz.nl. Bel ons via +31 33 844 28 36 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij geven je graag meer informatie over CPE filament en daarnaast kan je ook altijd bij ons terecht voor advies op maat.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.