• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

CPE filament (21)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Black Soul, sterk verbeterd PETG
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Vertigo Grey, verbeterd PETG
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Iced Green, verbeterd PETG filament
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Red Hood, verbeterd PETG 3D filament
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, Pink Blush, verbeterd PETG
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON Yellow, verbeterd PETG
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON Orange, verbeterd PETG
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, NEON Pink, verbeterd PETG
€36,00
Fillamentum CPE HG100 Gloss, UFO Blue Metallic, verbeterd PETG
€36,00
Toon 1 - 20 van 21

CPE filament

CPE filament is een co-polyester welke voldoet aan dezelfde veiligheidsnormen als PETG. Zo voldoet dit materiaal aan de FDA-certificering en is het materiaal BPA vrij. Dit filament kan gebruikt worden voor het 3D-printen van technische voorwerpen. Het materiaal is duurzaam en taai. Daarnaast beschikt CPE over een hogere trekkracht, buiging, impactsterkte en betere chemische en technische weerstand in vergelijking met andere filamenten zoals ABS of PLA filament. CPE materiaal is dankzij het verwerkingsgemak een uitstekende keuze voor wanneer u 3D-afdrukken wilt maken van hoge kwaliteit. Wij bieden verschillende CPE filamenten aan. Bekijk hierboven ons gehele assortiment.

Wat is CPE filament?

CPE, oftewel co-polyester materialen hebben een hoge chemische bestendigheid, zijn taai en beschikken over een goede dimensionele stabiliteit. Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor het printen van prototypes en het maken van mechanische onderdelen. Net zoals ABS filament levert CPE filament sterke en duurzame afdrukken op.

Het voordeel van CPE ten opzichte van ABS is dat het materiaal flexibeler is en geen schadelijke dampen uitstoot tijdens het printproces. Hiernaast is CPE minder gevoelig voor kromtrekkingen en de verschillende printlagen delamineren, waardoor dit materiaal makkelijker te gebruiken is. Hiernaast bevat deze co-polyester biobased monomeer, waardoor het materiaal gerecycled kan worden. CPE is dan ook een milieuvriendelijk materiaal.

CPE heeft geweldige optische eigenschappen en een hoge mate van glans en helderheid. Ook bij dunne prints in transparantie kleuren blijven deze eigenschappen gewaarborgd. CPE filament garandeert een hoge precisie van gloeidraadafmetingen binnen een tolerantie van +/- 0,05 mm. Deze precisie wordt strikt gecontroleerd tijdens het printproces.

CPE vs. PETG

Ondanks dat CPE aan dezelfde veiligheidsnormen voldoet als PETG filament verschillende filamenten onderling toch nogal wat van elkaar. Over het algemeen kunnen we stellen dat CPE het ‘betere’ filament is ten opzichte van PETG. Ten opzichte van PETG is CPE:

 • Sterker
 • Betere chemische weerstand
 • Duurzamer
 • Hogere schokbestendigheid
 • Beter vormbehoud
 • Betere doorzichtigheid/helderheid
 • Hogere hitte bestendigheid
 • Hogere trekkracht

Printstellingen

Voor het beste resultaat dien je gebruik te maken van de volgende printinstellingen:

 • Print temperatuur: 250-280 °C
 • Temperatuur printbed: 70-80 °C
 • Printsnelheid: 50 mm/min

Meer informatie?

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Plasticz.nl. Bel ons via +31 33 844 28 36 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij geven je graag meer informatie over CPE filament en daarnaast kan je ook altijd bij ons terecht voor advies op maat.