• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Carbon filament (9)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Treed CA-PET, PETG versterkt met carbon vezels, 750 grams (0.75 KG)
€61,00 €49,00
Fillamentum Nylon CF15, Carbon black, 600 grams (0.6 KG)
€53,00
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Toon 1 - 9 van 9

Carbon filament

Carbon filament is een composiet waarbij carbon vezels zijn toegevoegd aan een 3D filament. Carbon heeft als voordeel dat het zowel licht als sterk is; een combinatie die niet snel te vinden is. Dit filament is in staat om sterke en duurzame onderdelen af te drukken en kan perfect gebruikt worden voor het afdrukken van bijvoorbeeld mechanische onderdelen, behuizingen, schalen en/of andere beschermende behuizingen.

Wat is Carbon filament?

Carbon filamenten zijn in principe filamenten zoals PLA, PETG, Nylon, ABS etc. waarbij extra kleine vezels zijn toegevoegd. Deze koolstofvezels zijn erg sterk, waardoor het ‘basis filament’ in sterkte en stijfheid toeneemt. Tijdens het afdrukken merk je dit doordat de geprinte objecten lichter en dimensionaal stabieler zijn. De vezels voorkomen namelijk de krimp van de objecten tijdens het afkoelen.

Het printen van dit filament

Vaak zijn carbon gevulde filamenten wat lastiger te printen en wordt er meer van je 3D printer gevraagd om dit goed te doen. Daarnaast dienen gebruikers ook te beschikken over de nodige kennis. Voor oersterke onderdelen wordt carbon aan nylon filament toegevoegd. Nylon en polyamide zijn gevoelig voor kromtrekken en kan je het beste in een enclosure printen. Tegenwoordig hebben we echter ook carbon gevulde filamenten die bijzonder gemakkelijk te printen zijn. De printinstellingen, zoals nozzletemperatuur, bedhechting en de printsnelheid zijn vergelijkbaar met de ‘reguliere’ instellingen voor het basismateriaal. Zo kan je tijdens het printen van CPE Carbon filament gebruik maken van de reguliere CPE filament afdrukinstellingen.

Het is wel echter belangrijk om tijdens het printen met Carbon gebruik te maken van speciale hulpmiddelen. Printen met Carbon filamenten geeft namelijk meer kans op verstoppingen en daarnaast kan Carbon het metaal van de ‘nozzle’ aantasten en uiteindelijk wegslijten. Gebruik onze P3-D Hercules nozzle; dat is een A2 plated steel nozzle met Duraplat coating.

Contact opnemen met Plasticz.nl

Mocht je vragen hebben over dit filament dan kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Bel naar +31 33 844 28 36 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij adviseren je graag over Carbon filament en de andere filamenten in ons assortiment.