• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

FILOALFA ALFAOMNIA, carbon gevuld industriëel filament

Image 1 / 3
ALFAOMNIA is een unieke professionele filamentmix gevuld met carbon. ALFAOMNIA heeft het printgemak van PLA, maar een vergelijkbare trekkracht als PEEK of Ultem. Verder is erg dit filament erg sterk, heeft enorme mechanische prestaties en is duurzaam.
€58,68 excl. BTW
€71,00 incl. BTW
  • SKU 1OMN99991
Reviews
Paul Gerlach 21-12-2019 23:11

Dat Italianen mooie auto's kunnen ontwerpen wisten we al. Maar blijkbaar kunnen ze ook goede filamenten maken.
ALFAOMNIA is een filament met carbonvezels erin verwerkt en wordt aangeprezen voor printprojecten waarbij hoge stijfheid en sterkte is vereist.
Zelf heb ik al heel wat carbon-filament van verschillende fabrikanten door mijn printer laten gaan en ik moet bekennen dat dit filament met kop en schouders boven alle anderen uit steekt.
Het print inderdaad zeer gemakkelijk. Ik zou niet zo ver willen gaan dat het even gemakkelijk print als PLA maar zeker een stuk gemakkelijker dan diverse carbon PET-G filamenten.
Geen warping; ook daar is geen woord van gelogen. Daarbij moet ik wel vermelden dat mijn prints zijn gedaan in een afgesloten printer en zonder de fan aan te zetten bij een printtemperatuur van 245 graden Celsius.
De prints zien er ook geweldig uit. Niet dat dofgrijze uiterlijk dat ik ken van carbon PET-G filamenten maar een mooie mat, bijna zwart, professioneel uiterlijk.
Als support materiaal kan ik HIPS van Filamentum zeer aanbevelen. Dit materiaal blijkt een zeer goede combo te vormen met ALFAOMNIA. De HIPS-support, met nul separatie, is goed te verwijderen en laat geen zichtbare sporen achter.

5 sterren op basis van 1 beoordelingen