Plasticz blogs

Hoe ga je van een tekening naar een 3D-printing?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Hoe ga je van een tekening naar een 3D-printing?

3D-printing, ook bekend als additive manufacturing, is een innovatieve technologie die de manier waarop we objecten maken en produceren revolutioneert. Het stelt ons in staat om complexe, op maat gemaakte objecten te creëren met behulp van digitale ontwerpen en lagen van materiaal die stap voor stap worden opgebouwd. Maar hoe gaat men van een tekening naar een tastbaar 3D-geprint object? In dit artikel zullen we het fascinerende proces van concept tot realiteit ontleden, waarbij we de stappen en technologieën bespreken die betrokken zijn bij het omzetten van een 2D-tekening in een 3D-geprint object.

Hoeveel kan je printen met 1 kg filament?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Hoeveel kan je printen met 1 kg filament?

In de afgelopen jaren heeft 3D-printen enorme populariteit verworven in diverse industrieën en bij hobbyisten over de hele wereld. Het biedt de mogelijkheid om driedimensionale objecten te creëren door laag na laag materiaal toe te voegen, en dit heeft een revolutie teweeggebracht in de productie, prototyping en creatieve mogelijkheden. Maar één van de belangrijkste vragen die mensen vaak stellen als ze beginnen met 3D-printen is: "Hoeveel kun je eigenlijk printen met 1 kg 3D-printer filament?" In dit blog gaan we dieper in op dit vraagstuk en proberen we een nauwkeurig antwoord te geven.

Wat is beter PLA of PETG filament?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Wat is beter PLA of PETG filament?

3D-printen heeft de afgelopen jaren een enorme revolutie doorgemaakt en heeft talloze toepassingen gevonden in diverse industrieën, van prototyping tot productie van consumentengoederen. Een van de belangrijkste overwegingen bij het 3D-printen is de keuze van het juiste filament, en PLA (Polylactic Acid) en PETG (Polyethylene Terephthalate Glycol-modified) zijn twee van de meest populaire materialen. Maar welk filament is beter? Laten we eens kijken naar de eigenschappen, voordelen en nadelen van beide om deze vraag te beantwoorden.

Wat heb je nodig om 3D te kunnen printen?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Wat heb je nodig om 3D te kunnen printen?

3D-printen is de afgelopen jaren een revolutie geweest in verschillende industrieën, van productie tot gezondheidszorg en zelfs hobbyisten. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om driedimensionale objecten laag voor laag op te bouwen, en het heeft de manier waarop we dingen ontwerpen en maken volledig veranderd. Om te beginnen met 3D-printen en succesvol te zijn in het maken van diverse objecten, zijn er verschillende essentiële benodigdheden en stappen die moeten worden gevolgd.

Wat is een goede 3D printer voor beginners?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Wat is een goede 3D printer voor beginners?

3D-printen is een opwindende technologie die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Het stelt mensen in staat om fysieke objecten te creëren door lagen materiaal op elkaar te stapelen, laag voor laag. Als beginner kan het echter overweldigend zijn om de juiste 3D-printer te kiezen. Er zijn veel opties op de markt, met verschillende specificaties en prijsklassen. In dit blog bespreken we wat een goede 3D-printer is voor beginners en geven we enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken.