Plasticz blogs

Kan je 3D printen met rubber?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Kan je 3D printen met rubber?

Als je je ooit hebt afgevraagd of je 3D-printen kunt toepassen op rubber, dan ben je niet alleen. In de fascinerende wereld van 3D-printen, een technologie die onze manier van denken over productie revolutioneert, is het gebruik van rubberachtige materialen een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Dit artikel neemt je mee door de mogelijkheden, technieken en uitdagingen van 3D-printen met rubber of rubberachtige materialen.

Wat is een nozzle van een 3D printer?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Wat is een nozzle van een 3D printer?

Wanneer je de fascinerende wereld van 3D-printen betreedt, kom je al snel in aanraking met tal van technische termen. Eén daarvan, die essentieel is voor het begrijpen van het 3D-printproces, is de 'nozzle' van een 3D-printer. Maar wat is dat nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk voor jou als 3D-printenthousiast?

Is PETG UV-bestendig?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Is PETG UV-bestendig?

Ben je iemand die graag projecten onderneemt waarbij materialen blootgesteld worden aan de zon? Of misschien ben je een hobbyist die werkt met 3D-printen en vraag je je af of PETG de juiste keuze is voor objecten die langdurig aan UV-licht worden blootgesteld. In beide gevallen is het essentieel om te begrijpen hoe UV-bestendig PETG werkelijk is. Laten we dieper in deze materie duiken en ontdekken wat dit betekent voor jouw projecten.

Kan PETG tegen water?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Kan PETG tegen water?

Ben jij bezig met een project waarbij de materiaalkeuze cruciaal is, vooral als het om waterbestendigheid gaat? Misschien heb je al gehoord van PETG, een populair type plastic dat vaak wordt gebruikt in 3D-printen en in de verpakkingsindustrie. Maar de grote vraag die jij jezelf stelt is: "Kan PETG eigenlijk wel tegen water?" In dit artikel duiken we diep in de eigenschappen van PETG om jou een duidelijk beeld te geven van zijn waterbestendigheid en hoe dit jouw project kan beïnvloeden.

Hoe sterk is PETG filament?

  • Geplaatst op
  • Door Plasticz
Hoe sterk is PETG filament?

Als je ooit hebt overwogen te experimenteren met 3D-printen, of als je al een enthousiaste 3D-printer bent, dan ben je waarschijnlijk de term PETG tegengekomen. PETG staat voor Polyethyleentereftalaatglycol en is uitgegroeid tot een van de populairste filamenten voor 3D-printen. Maar wat maakt PETG zo speciaal, en belangrijker nog, hoe sterk is dit materiaal echt? Laten we dieper duiken in de wereld van PETG en ontdekken wat het te bieden heeft.