• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Polycarbonaat filament (11)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Treed Tenax PC+ABS, professioneel 3D printer filament, 500 gram
€45,00
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Fillamentum PC/ABS, professioneel 3D printer filament, 600 gram
€38,50
Toon 1 - 11 van 11

Polycarbonaat filament

Polycarbonaat filament (PC) is een hard, stevig en doorzichtig filament. Polycarbonaat staat bekend om de duurzaamheid en de slagvastheid van het materiaal. Het materiaal is zelfs sterker dan glas. Om deze reden wordt polycarbonaat vaak gebruikt voor het printen van objecten die tegen een stootje dienen te kunnen, zoals bijvoorbeeld veiligheidshelmen, gereedschapskoffers en het wordt zelfs gebruikt in kogelvrij glas.

Het printen van Polycarbonaat filament

Polycarbonaat heeft een hoge smelttemperatuur (270-290°C) en daardoor is het vereist dat je een 3D-printer tot je beschikking hebt die deze temperaturen aankan. Wanneer dit filament in een te koele omgeving of op een te lage temperatuur wordt geprint kunnen er scheuren en barsten ontstaan in de afdruk. Polycarbonaat filament kan het beste geprint worden met een 3D-printer met een besloten behuizing en een verwarmd printbed.

Polycarbonaat dient geprint te worden op een temperatuur van tussen de 270-290°C. Stel de temperatuur van het printbed in op ongeveer 110°C. Helaas zijn niet alle 3D printers in staat om deze temperaturen te behalen. Is je 3D printer niet in staat om deze temperaturen te behalen, maar wil je met printen met polycarbonaat filament? Dan raden wij je aan om een nieuwe 3D printer aan te schaffen. Voor een optimaal eindresultaat is het mogelijk om een hechtspray te gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de afdruk beter aan het printbed hecht, waardoor de objecten een kleinere kans hebben om te printen. Het krimpen van 3D-geprinte objecten wordt ook wel ‘warping’ genoemd.

Hieronder vindt je een overzicht van de aanbevolen printinstellingen wanneer je aan de slag gaat met het printen van polycarbonaat filamenten.

  • Print temperatuur: 70-290˚C
  • Temperatuur printbed: 110°C
  • Het wordt aanbevolen om te printen in een gesloten kast en/of gekoelde omgeving

De eigenschappen van het filament

Polycarbonaat beschikt over verschillende eigenschappen die het materiaal ijzersterk maken. Hieronder zetten we een aantal van de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje:

  • Sterk en stevig materiaal
  • Helder en doorzichtig materiaal
  • Geschikt voor verschillende mechanische toepassingen
  • Hitte bestendig (tot wel 140˚C)
  • Lage ontvlambaarheid

Contact opnemen

Voor vragen en advies op maat is het altijd mogelijk om contact op te nemen met de klantenservice van Plasticz.nl. Dit kan je het beste doen door te bellen naar +31 33 844 28 36 of door een e-mail te sturen naar [email protected] Wij helpen je graag met al je vragen over Polycarbonaat filament.