• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Flexibel filament (52)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
Extrudr Flex Hard CF Carbon - Shore 58D - Black/zwart flexibel TPU filament , 500 gram
€42,15 excl. BTW
€51,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Traffic Black RAL 9017: semi-flexibel 3D filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Extrudr Flex semiSoft 85A - Traffic Black RAL 9017/zwart flexibel TPU filament , 750 gram
€28,92 excl. BTW
€34,99 incl. BTW
NinjaTek NinjaFlex 85A - Midnight, zwart flexibel filament , 500 gram
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
Polymaker PolyFlex™ TPU95-High Flow, Black/zwart, flexibel filament - 1 KG/1.000 gram
€47,93 excl. BTW
€58,00 incl. BTW
FILOALFA BioFlex Antibacterial-flexibel 3D filament - Medical Certification, naturel, 250 gram
€16,53 excl. BTW
€20,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Vertigo Grey: semi-flexibel 3D filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 92A Traffic Black, flexibel 3D filament, RAL 9017, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill PEBA 90A Natural, 500 gram, flexibel filament
€71,07 excl. BTW
€86,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 92A Metallic Grey: flexibel 3D filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Midnight, zwart flexibel filament, shA 95A hardheid, 500 gram (0,5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill TPE 90A - Light Grey/ licht grijs - RAL 7046, 500 gram, flexibel filament
€30,58 excl. BTW
€37,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill Powder Beige 98A: semi-flexibel 3D filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Polymaker PolyFlex™ TPU95, Black/zwart, flexibel filament - 750 gram
€41,28 excl. BTW
€49,95 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Pistachio Green: semi-flexibel 3D filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Metallic Grey: semi-flexibel 3D filament, 500 gram
€29,75 excl. BTW
€36,00 incl. BTW
Polymaker PolyFlex™ TPU90, Black/zwart, flexibel filament - 750 gram
€34,30 excl. BTW
€41,50 incl. BTW
Fillamentum Flexfill TPE 96A, SEMI-flexibel filament - Traffic Black/zwart - RAL 9017, 500 gram
€30,58 excl. BTW
€37,00 incl. BTW
Fillamentum Flexfill 98A Oranje/Carrot Orange: semi-flexibel 3D filament, 500 gram
€36,00 €22,31 excl. BTW
€27,00 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 52

Flexibel filament

Wil je elastische prints en flexibele 3D-modellen printen, maar heb je nog niet het juiste flexibel filament kunnen vinden? Dan hebben wij nu de oplossing voor jou in ons assortiment. Wij bieden namelijk verschillende flexibele filamenten aan, zoals ‘Fillamentum Flexfill’, ‘Ninjatek Cheetah’ en ‘FILOALFA BioFlex’. Door gebruik te maken van een flexibel filament is het mogelijk om 3D-objecten elasticiteit en flexibiliteit mee te geven. Bekijk het assortiment verkrijgbaar bij Plasticz.nl hierboven.

Printen met flexibel filament

Flexibel filament kenmerkt zich door uitstekende verwerkbaarheid en mechanische eigenschappen. Echter wanneer je aan de slag gaat met het printen van dit filament moet je rekening te houden met een aantal dingen. Zo is het verstandig om tijdens het printen de instelling ‘retraction’ uit te zetten. Wanneer je deze instellingen aan laat staan kan het voorkomen dat het flexibel filament niet of slecht uit de extruder komt.

Daarnaast is het belangrijk om altijd te printen met een flexibel filamenten die droog zijn. Een vochtig filament is namelijk extra vatbaar voor gaatjes in de afdruk en dit kan het eindresultaat negatief beïnvloeden. Om vochtige filamenten te voorkomen raden wij gebruikers aan om de filamenten in een afgesloten omgeving te bewaren. Eventueel kan je gebruik maken van zogenoemde ‘vochtvreters’. Deze vochtvreters zorgen ervoor dat het vocht uit de ruimte wordt opgenomen en dus niet in de filamenten terecht komt.

Tijdens het printen raden wij aan om gebruik te maken van een lage printsnelheid. Een printsnelheid van ongeveer 15 - 30mm/s wordt aangeraden, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hier zelf mee te experimenteren. Iedere 3D-printer is namelijk anders en het kan zijn dat sommige instellingen beter werken bij de ene printer dan bij de ander.

Tijdens het printen is de eerste laag van de afdruk het belangrijkst. Voor een goede eerste laag is het vereist dat de printer goed gekalibreerd. Eventueel is het mogelijk om gebruik te maken van de ‘Plasticz Gravity Spray’ voor een optimale hechting aan het printbed. Zorg hiernaast voor een goede afstand tussen de nozzle en het printbed. Wanneer hier een te grote afstand tussen zit zal een flexibel filament niet optimaal contact maken met het printbed, waardoor de hechting niet optimaal is en het filament kan loslaten. Ook bij een te kleine afstand zal de hechting niet optimaal zijn. Een goede hechting is van belang doordat het de kans op scheuren en barsten verkleind.

De voordelen van flexibel filament

Een van de voordelen van een flexibel filamenten is gemakkelijkheid van het printen. Met deze filamenten zijn de mogelijkheden eindeloos en wij raden gebruikers dan ook aan om zeker te experimenteren met deze mogelijkheden. Naast dat de filamenten flexibel zijn, zijn deze ook nog eens erg duurzaam. Het materiaal beschikt over een hoge trekkracht en is veerkrachtig. Daarnaast beschikt het materiaal over een hoge hitte- en chemische bestendigheid.

Neem contact op voor meer informatie

Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie is het altijd mogelijk om contact op te nemen met Plasticz.nl. Wij kunnen je van advies op maat voorzien en je meer vertellen over een flexibel filament. Het is mogelijk om contact op te nemen door te bellen naar +31 33 844 28 36 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Onze klantenservice staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden over onze flexibel filament en meer.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.