• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ABS filament (30)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
FILOALFA ABS FC by Elix, bio- & food compatibel ABS+ filament, 700 gram
€33,06 excl. BTW
€40,00 incl. BTW
Treed Tenax PC+ABS, professioneel 3D printer filament, 500 gram
€37,19 excl. BTW
€45,00 incl. BTW
Fillamentum PC/ABS, professioneel 3D printer filament, 600 gram
€31,82 excl. BTW
€38,50 incl. BTW
Fillamentum ABS, Traffic White RAL 9016, 750 grams, 3D printer filament
€21,00 €12,40 excl. BTW
€15,00 incl. BTW
Fillamentum ABS Metallic Grey, 750 grams, 3D printer filament
€21,00 €12,40 excl. BTW
€15,00 incl. BTW
Fillamentum ABS, Traffic Black RAL 9017, 750 grams 3D printer filament
€21,00 €12,40 excl. BTW
€15,00 incl. BTW
Polymaker PC-ABS, industrieel 3D printer filament, 1 KG
€41,28 excl. BTW
€49,95 incl. BTW
Fillamentum ABS Natural, 750 grams (0.75 KG)
€21,00 €12,40 excl. BTW
€15,00 incl. BTW
Fillamentum ABS Transparant, 750 grams (0.75 KG)
€22,50 €13,64 excl. BTW
€16,50 incl. BTW
Fillamentum LockPAd, 300 x 300 mm, zelfklevend printbed oppervlak
€21,48 excl. BTW
€25,99 incl. BTW
Fillamentum Folie bewaarzak (gripzak) voor filament opslag, hersluitbaar, 290 x 340 mm
€1,24 excl. BTW
€1,50 incl. BTW
Zodiac V6 [CRB] 3D printer nozzle - 0.4 mm
€28,93 excl. BTW
€35,00 incl. BTW
Zodiac Titanium V6 heatbreak
€20,66 excl. BTW
€25,00 incl. BTW
Zodiac MK8 [CRB] - 3D printer nozzle - 0.4 mm
€28,93 excl. BTW
€35,00 incl. BTW
Zodiac V6 Volcano [CRB] - 3D printer nozzle - 0.4 mm
€41,32 excl. BTW
€50,00 incl. BTW
Zodiac M200 [CRB] - 3D printer nozzle - 0.4 mm
€28,93 excl. BTW
€35,00 incl. BTW
3DLAC PLUS Spray, 3D printbed hechting, 100 ml
€6,20 excl. BTW
€7,50 incl. BTW
3DLAC Printbed Spray, 3D printbed hechting, 400 ml
€9,50 excl. BTW
€11,50 incl. BTW
Zodiac Misumi lineaire lager
€6,61 excl. BTW
€8,00 incl. BTW
Zodiac Thermal grease HJ810 - 20 ml
€7,44 excl. BTW
€9,00 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 30

ABS filament

Wanneer je je aan het oriënteren bent op het gebied van verschillende filamenten zie je dat de meest gebruikte filamenten van dit moment PLA en ABS filament zijn. Hoewel dit de meest gebruikte filamenten zijn, verschillen deze toch nogal wat van elkaar. Op deze pagina vind je de verschillende ABS filamenten die wij in ons assortiment hebben. We vertellen je graag wat meer over dit filament.

Allereerst, wat is een filament precies?

Een filament een dunne kunststof draad die de3D printer in staat stelt om een ruimtelijke vorm op te bouwen. Een filament in een 3D-printer is te vergelijken met een cartridge in een ‘normale’ printer. Er zijn verschillende soorten filamenten verkrijgbaar die ook weer in dikte van elkaar kunnen verschillen. Wij bieden ABS filamenten aan in diktes van 1.75 mm en 2.85 mm.

ABS filament

ABS wordt in de petrochemische industrie gemaakt van fossiele brandstoffen, oftewel van olieresidu. ABS wordt veel voor spuitgieten gebruikt, omdat dit materiaal goedkoop te vervaardigen is en goed vloeit; het is eigenlijk de vervanger van bakeliet. Bakeliet is een kunsthars dat in het begin van de 20e eeuw werd geïntroduceerd. ABS wordt veel voor behuizingen van apparaten gebruikt omdat het stijf, sterk en toch buigzaam is. Verder wordt het ook gebruik in de elektrotechniek.

De afkorting van ABS staat voor Acrynolitril Butadieen Styreen en dit is, net zoals PLA, een thermoplast. Een thermoplast smelt na verhitting en daardoor kan dit materiaal vervormd worden tot een object. Zodra een thermoplast verkoeld wordt zal deze een vaste vorm aannemen. Hierdoor is ABS filament ideaal om te gebruiken voor het 3D-printen van objecten.

Omdat ABS-materiaal meerdere malen wordt getest voordat het uiteindelijk aan consumenten verkocht wordt, zie je dit terug in de prijs. Wij kunnen je echter verzekeren dat ABS filament in staat is om prachtige 3D objecten te printen.

Wanneer je aan de slag gaat het 3D-printen in combinatie met ABS filament krijgt jouw 3D-print een mooie matte finish. Het is tevens mogelijk om de 3D-print naderhand te schuren en te polijsten voor een nog mooier eindresultaat. Print ABS plastic altijd op een verwarmd printbed, omdat het filament anders te snel afkoelt en kromtrekt. Dit kromtrekken wordt ook wel warping genoemd.

De eigenschappen van ABS filament

Ieder filament heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen. Wij vinden het belangrijk dat consumenten weten waar ze aan beginnen als het om 3D printen gaat. Vandaar dat wij je meer willen vertellen over de eigenschappen van ABS filament. Ten eerste raden wij je aan op voorhand te kijken voor welke filamenten jouw 3D printer geschikt is. Er zijn namelijk printers die bijvoorbeeld enkel en alleen met PLA filament kunnen printen. Informeer jezelf dus goed.

De geur en de smelttemperatuur van ABS

Tijdens het 3D-printen met ABS filament komt er een sterke geur vrij. Deze geur kan door veel mensen aan onaangenaam worden ervaren, omdat de geur te vergelijken is met gesmolten plastic. Wij raden het dan ook af om te werken met ABS zonder goede ventilatie. De gemiddelde smelttemperatuur van ABS filament ligt op een temperatuur van 225 tot 250 graden Celsius. Dit is dan ook de reden dat dit filament niet in iedere 3D-printen gebruikt kan worden.

Een harde thermoplastic

ABS filament is een harde thermoplastic met een hoge slagvastigheid. Dit betekent dat het materiaal in staat is om schok- en slagenergie te absorberen zonder te breken. In de meeste gevallen verwacht je niet dat een harde thermoplastic buigzaam is, echter is dit bij ABS filament wel het geval. Om deze reden kan ABS materiaal gebruikt worden om harde en stevige producten te produceren.

Recyclebaar materiaal

De recyclingcode van ABS materiaal is ‘7’ wat betekent dat dit materiaal gerecycled kan worden. Helaas komen er bij het recyclen van ABS flink wat kosten om de hoek kijken, waardoor niet iedere recycling-organisatie dit materiaal aanneemt.

ABS: Voordelen

ABS is een hard en stijf materiaal. ABS is een duurzaame kunststof, vloeit goed en smelt pas bij hoge temperaturen. Om deze reden wordt dit materiaal dan ook in spuitgiettechnieken toegepast. Het materiaal is in staat om hoge temperaturen te weerstaan, heeft een hoge slagkracht, beschikt over uitstekende mechanische eigenschappen en een goede chemische weerstand. Daarnaast is het mogelijk om ABS op hoge snelheden te printen.

ABS: Nadelen

Een van de nadelen van ABS filament is dat je een verwarmd printbed nodig hebt om dit materiaal te printen. Hiernaast komt er een onaangename geur vrij tijdens het printen. Een ander nadeel is dat ABS niet biologisch afbreekbaar is, omdat het wordt gemaakt van olieresidu. Het printen met ABS kan het beste worden gedaan in een afgesloten cabine of een goed geventileerde ruimte. Tot slot kan het materiaal tijdens een te snelle afkoeling kromtrekken en/of de printer splijten. Verder heeft ABS een grote biologische afdruk en veroudert het materiaal snel onder invloed van UV-straling.

Contact opnemen?

Contact opnemen met Plasticz.nl kan je het beste doen door te bellen naar +31 33 8442 836 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij kunnen je helpen met al je vragen over ABS filament en meer.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.