• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Timberfill hout filament (7)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Effect
Polymaker PolyWood™ - houtachtig PLA filament, 600 gram
€49,95
Fillamentum Timberfill / hout, Cinnamon, hout gevuld 3D filament
€44,00
Magigoo Magigoo 3D printing adhesive for heated bed
€18,50
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Toon 1 - 7 van 7

Timberfill hout filament

Timberfill hout filament is een nieuw filament van de producent Fillamentum. De filamenten zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal op basis van hout. De filamenten beschikken over dezelfde mechanische eigenschappen als ABS of PLA. Het uiterlijk 3D-geprinte objecten zijn met dit filament vrijwel niet te onderscheiden van echt hout. Fillamentum Timberfill filament is bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk; Lightwood Tone, Cinnamon, Champagne en Rosewood.

Let op: de kleur van de filamenten kan onderling nogal eens verschillen door de natuurlijke oorsprong van het materiaal.

Wat is Timberfill hout filament?

Dit filament van hout is van hoge kwaliteit en het uiterlijk is vrijwel niet van echt hout te onderscheiden. Het filament wordt dan ook geproduceerd van 100% natuurlijke houtpoeder. Het voordeel van Fillamentum Timberfill is dat het materiaal zeer gemakkelijk gebruikt kan worden voor het afdrukken van 3D-objecten. De filamenten beschikken vrijwel over dezelfde eigenschappen als PLA filamenten, waardoor de afgedrukte objecten van hoge kwaliteit zijn. Zelfs de meest geavanceerde afdrukken kunnen zonder moeite worden afgedrukt.

Fillamentum Timberfill kan gebruikt worden voor het afdrukken van decoratieve onderdelen. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van oppervlakteafwerking, maar in ieder geval kunnen gebruikers ten alle tijden uitgaan van afdrukken van hoge kwaliteit.

De afdrukinstellingen

Tijdens het printen met hout filament is het belangrijk dat je de juiste afdrukinstellingen gebruikt. Hieronder zetten wij de belangrijkste afdrukinstellingen voor je onder elkaar:

  • Verwerkingstemperatuur: 170 - 185 °C
  • Verwarmd printbed: Niet vereist
  • Koeling: 0-20%
  • Nozzle: 0.5 mm

De eigenschappen

Timberfill hout filament is vervaardigd van materiaal dat voldoet aan de FDA-vereisten. Fillamentum garandeert een hoge precisie van de filamentafmetingen binnen een tolerantie van 0.1 mm. Deze tolerantie wordt tijdens het productieproces strikt gecontroleerd. Timberfill filamenten voor 3D-printen worden afgedrukt met een diameter van 1.75 mm of 2.85 mm. In ons assortiment zijn zowel de hout filamenten met een diameter van 1.75 als 2.85 mm verkrijgbaar.

Meer informatie?

Wanneer je behoefte hebt aan meer informatie over Fillamentum Timberfill is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij raden je aan om te bellen naar +31 33 844 28 36 of te mailen naar [email protected] Onze klantenservice staat dag in dag uit klaar om al jouw vragen over Fillamentum Timberfill te beantwoorden.