• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Nylon filament (17)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Fillamentum Nylon CF15, Carbon black, 600 grams (0.6 KG)
€53,00
Fillamentum Nylon FX256, Natural, 750 grams, 3D filament
€53,00
Treed CA-PET, PETG versterkt met carbon vezels, 750 grams (0.75 KG)
€61,00 €49,00
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Toon 1 - 17 van 17

Nylon filament

Nylon filament is vervaardigd uit een synthetische vezels die gemaakt worden uit kunststof, lucht en water. Nylon behoort tot de ‘polyamides’ en wij raden dit filament aan voor gebruikers met ervaring op het gebied van 3D-printen. Tijdens en na het printproces kan dit materiaal namelijk door afkoeling en krimp, kromtrekken. Gebruik daarom altijd een verwarmd printbed óf maak je 3D-prints in een afgesloten, verwarmde ruimte, zoals een enclosure.

Nylon filament staat bekend om de sterke en duurzame eigenschappen. Het is dan ook mogelijk om met dit materiaal objecten te printen die onderhevig zijn aan zware belastingen. Het materiaal beschikt over goede mechanische eigenschappen en is bestand tegen hoge temperaturen. Nylon kan dan ook vergeleken worden met ABS filament, het enige verschil tussen deze twee filamenten zit hem in de flexibiliteit. Nylon is zeer flexibel, terwijl ABS een stijf materiaal is. Omdat Nylon tijdens het printen snel krom kan trekken raden wij gebruikers altijd aan om een verwarmd printbed (100-120°C) te gebruiken. Indien de mogelijkheid er is raden wij gebruikers tevens aan om te printen in een afgesloten, verwarmde enclosure. Dit zorgt ervoor dat het filament niet te snel afkoelt, waardoor de lagen zich beter kunnen hechten aan het printbed. Dit zal de sterkte van de print bevorderen.

Nylon 3D printer filament bij Plasticz.nl

Nylon filament dat uit polyamide PA12 geproduceerd is, beschikt het over een vochtabsorptiegraad die wel vijf keer lager is dan de reguliere PA6 standaard (10%). PA12 nylon is goed te printen en ondervindt nauwelijks last van vochtopname. Dit is het grootste verschil van Fillamentum Nylon ten opzichte van het reguliere Nylon 3D printer filament.

In ons assortiment bieden wij de volgende varianten aan:

  • Nylon FX256 - hoogwaardig Nylon filament
  • Nylon AF80 - Nylon versterkt met Aramide (=Kevlar)vezels
  • Nylon CF15 - Nylon versterkt met Carbon vezels
  • PolyMide™ CoPA - Composite van Nylon 6 en Nylon 6,6
  • PAHP Carbon - Polyamide versterkt met carbon vezels
  • Longchain Nylon - Polyamide PA12, extra sterk nylon
  • Carbonium - Polyamide PA12, versterkt met nylon vezels

Nylon filament is een uitstekende oplossing voor 3D printen van functionele- en technische onderdelen, doordat de dunne lagen flexibel zijn, het materiaal een hoge onderlinge laag-hechting heeft, de wrijvingscoëfficiënt laag is. Hiernaast beschikt het materiaal over een hoog smeltpunt. Nylon een stuk minder broos dan ABS- en PLA filament. Sommige Nylon 3D printer filamenten kunnen zelfs als metaalvervanger worden gebruikt.

*Nylon neemt snel vocht op. Droog daarom altijd je nylon filament voor in de oven en raadpleeg eerst de informatie hierover van de fabrikant.

Meer weten?

Wil je meer weten over de filamenten of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar [email protected] Hiernaast is het ook mogelijk om ons telefonisch te bereiken via het telefoonnummer: +31 33 844 28 36. We voorzien je graag van advies op maat.