• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PolyLite filament (45)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
Polymaker PolyLite™ PLA PRO - zwart, 1 KG professional Jam Free 3D filament
€28,88 excl. BTW
€34,95 incl. BTW
E3D Nozzle V6 Messing - high quality 3D printer nozzle voor 1,75 mm filament
€6,20 excl. BTW
€7,50 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA PRO - wit, 1 KG professional Jam Free 3D filament
€28,88 excl. BTW
€34,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA PRO - grijs, 1 KG professional Jam Free 3D filament
€28,88 excl. BTW
€34,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA True Black/zwart, RAL 9005, 1.000 gram (1 KG) Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA True White, RAL 9003, 1.000 gram (1 KG), Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA True Grey, RAL 7042, Pantone 429, 1.000 gram (1 KG) Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
3DLAC PLUS Spray, 3D printbed hechting, 100 ml
€6,20 excl. BTW
€7,50 incl. BTW
Capricorn Capricorn XS-serie, 1 meter lengte -1.75 mm diameter - ultra lage wrijving PTFE tube
€11,53 excl. BTW
€13,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA SILK Magenta, 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA Glow in the Dark GROEN, 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
E3D Nozzle V6 Plated Copper - high temperature 3D printer nozzle
€13,64 excl. BTW
€16,50 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA SILK Zilver, 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA SPARKLE Donker Groen, 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Fillamentum LockPAd, 300 x 300 mm, zelfklevend printbed oppervlak
€21,48 excl. BTW
€25,99 incl. BTW
Fillamentum Folie bewaarzak (gripzak) voor filament opslag, hersluitbaar, 290 x 340 mm
€1,24 excl. BTW
€1,50 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA GALAXY Donker Rood, 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA GALAXY Donker Blauw, 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Polymaker PolyLite™ PLA DUAL Sunset (Gold/red), 1 KG Jam Free 3D filament
€24,75 excl. BTW
€29,95 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 45

PolyLite filament

In het assortiment van Plasticz vindt je een uitgebreid aanbod aan verschillende Polymaker PolyLite filamenten. De filamenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden standaard geleverd op een spoel van 1 KG. Polymaker is al jaren een toonaangevende producent wanneer het aankomt op 3D-printer filamenten. Bekijk het volledige aanbod van Plasticz.nl hierboven.

Wat is Polymaker PolyLite PLA?

PolyLite is een nieuw ontwikkelde serie filamenten van de producent Polymaker. De filamenten zijn voorzien van innovatieve technologieën en zijn vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen. Door de mate van de productie zijn deze filamenten verkrijgbaar voor een schappelijke prijs.

Het materiaal is compatibel met vrijwel iedere 3D-printer die in staat is om 1.75mm of 2.85 mm PLA-filament af te drukken. In ons assortiment vindt je PolyLite filamenten met zowel een diameter van 1.75 mm als een diameter van 2.85 mm. Polymaker is geen onbekende naam wanneer het aankomt op de productie van hoogwaardige filamenten. De producten van Polymaker worden onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles en strikte toleranties tijdens het productieproces. Hierdoor kunnen gebruikers altijd uitgaan van de hoogste kwaliteit wanneer zij aan de slag gaan met de Polymaker filamenten.

Waar wordt PLA filament van gemaakt?

De afkorting PLA staat voor ‘Polyactic Acid’. Dit filament wordt gemaakt van zetmeelrijke planten, zoals maisplanten, sojabonen en/of suikerbieten. Tijdens het printproces kan de geur van het gesmolten thermoplastic vergeleken worden met een zoete maisgeur. Doordat de filamenten zijn gemaakt van zetmeelrijke planten zijn de filamenten biologisch afbreekbaar en dus vriendelijk voor het milieu.

PolyLite filament smelt bij een lage verwerkingstemperatuur en krimpt tijdens en na het printproces nauwelijks. Afgedrukte objecten trekken daardoor niet krom en beschikken daarnaast over een mooie glans. Om deze reden zijn bovenstaande filamenten dan ook geschikt voor het printen van complexere afdrukken. Het is tevens mogelijk om een hogere printsnelheid aan te houden wanneer je de PLA filamenten goed koelt. Hierdoor is het eventueel mogelijk om het filament in dunnere lagen te printen.

De eigenschappen van PolyLite filament

De Polymaker filamenten beschikken over de zogeheten ‘Jam-Free’ technologie. Deze innovatieve technologie zorgt voor een gelijkmatige extrusie waardoor het mogelijk is om storingsvrij en zonder verstoppingen te printen. Hieronder vind je een overzicht van de aanbevolen afdrukinstellingen van Polymaker PolyLite filamenten:

Afdrukinstellingen

  • Nozzle temperatuur: 190 - 210 °C
  • Temperatuur printbed: 80 - 100 °C
  • Printsnelheid: 40mm/s – 60mm/s
  • Ventilator: Aan

Contact opnemen met Plasticz.nl

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie is het vanzelfsprekend altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Je kan ons het beste bereiken door te bellen naar +31 33 844 28 36 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Onze klantenservice staat iedere dag klaar om al jouw vragen over Polymaker PolyLite filamenten en meer te beantwoorden.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.