• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PolyLite filament (5)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Toon 1 - 5 van 5

PolyLite filament

In het assortiment van Plasticz vindt je een uitgebreid aanbod aan verschillende Polymaker PolyLite filamenten. De filamenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden standaard geleverd op een spoel van 1 KG. Polymaker is al jaren een toonaangevende producent wanneer het aankomt op 3D-printer filamenten. Bekijk het volledige aanbod van Plasticz.nl hierboven.

Wat is Polymaker PolyLite PLA?

PolyLite is een nieuw ontwikkelde serie filamenten van de producent Polymaker. De filamenten zijn voorzien van innovatieve technologieën en zijn vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen. Door de mate van de productie zijn deze filamenten verkrijgbaar voor een schappelijke prijs.

Het materiaal is compatibel met vrijwel iedere 3D-printer die in staat is om 1.75mm of 2.85 mm PLA-filament af te drukken. In ons assortiment vindt je PolyLite filamenten met zowel een diameter van 1.75 mm als een diameter van 2.85 mm. Polymaker is geen onbekende naam wanneer het aankomt op de productie van hoogwaardige filamenten. De producten van Polymaker worden onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles en strikte toleranties tijdens het productieproces. Hierdoor kunnen gebruikers altijd uitgaan van de hoogste kwaliteit wanneer zij aan de slag gaan met de Polymaker filamenten.

Waar wordt PLA filament van gemaakt?

De afkorting PLA staat voor ‘Polyactic Acid’. Dit filament wordt gemaakt van zetmeelrijke planten, zoals maisplanten, sojabonen en/of suikerbieten. Tijdens het printproces kan de geur van het gesmolten thermoplastic vergeleken worden met een zoete maisgeur. Doordat de filamenten zijn gemaakt van zetmeelrijke planten zijn de filamenten biologisch afbreekbaar en dus vriendelijk voor het milieu.

PolyLite filament smelt bij een lage verwerkingstemperatuur en krimpt tijdens en na het printproces nauwelijks. Afgedrukte objecten trekken daardoor niet krom en beschikken daarnaast over een mooie glans. Om deze reden zijn bovenstaande filamenten dan ook geschikt voor het printen van complexere afdrukken. Het is tevens mogelijk om een hogere printsnelheid aan te houden wanneer je de PLA filamenten goed koelt. Hierdoor is het eventueel mogelijk om het filament in dunnere lagen te printen.

De eigenschappen

De Polymaker filamenten beschikken over de zogeheten ‘Jam-Free’ technologie. Deze innovatieve technologie zorgt voor een gelijkmatige extrusie waardoor het mogelijk is om storingsvrij en zonder verstoppingen te printen. Hieronder vind je een overzicht van de aanbevolen afdrukinstellingen van Polymaker PolyLite filamenten:

Afdrukinstellingen

  • Nozzle temperatuur: 190 - 210 °C
  • Temperatuur printbed: 80 - 100 °C
  • Printsnelheid: 40mm/s – 60mm/s
  • Ventilator: Aan

Contact opnemen met Plasticz.nl

Mocht je behoefte hebben aan meer informatie is het vanzelfsprekend altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Je kan ons het beste bereiken door te bellen naar +31 33 844 28 36 of door een e-mail te sturen naar [email protected] Onze klantenservice staat iedere dag klaar om al jouw vragen over Polymaker PolyLite filamenten en meer te beantwoorden.