• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zoek jouw filament door te filteren (502)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
Plasticz PLA Semi-Matt - TerraCotta - RAL 8004*, 750 grams 3D filament
€19,00 excl. BTW
€22,99 incl. BTW
Plasticz PLA Semi-Matt - Ivoor Creme - RAL 1014/1015*, 750 grams 3D filament
€19,00 excl. BTW
€22,99 incl. BTW
Plasticz PLA Semi-Matt - Dark Rock - RAL 7016*, 750 grams 3D filament
€19,00 excl. BTW
€22,99 incl. BTW
Plasticz PLA "ECO-pack" - Turquoise, RAL 5018, 1 KG 3D filament
€16,52 excl. BTW
€19,99 incl. BTW
Plasticz PLA "ECO-pack" - Traffic GREEN/groen, RAL 6024, 1 KG 3D filament
€15,69 excl. BTW
€18,99 incl. BTW
Plasticz PLA “ECO-pack” Knal Oranje / Blazing Orange - RAL 2004 / 2005, 1 KG 3D-filament
€24,95 €16,52 excl. BTW
€19,99 incl. BTW
Plasticz PETG “ECO-pack” Knal Oranje / Blazing Orange - RAL 2004 / 2005, 1 KG 3D-filament
€24,95 €19,79 excl. BTW
€23,95 incl. BTW
Extrudr PLA WOOD - Natural RAL 1013, 800 gram met hout vezels gevuld PLA filament
€38,01 excl. BTW
€45,99 incl. BTW
Spectrum Filaments PLA Pearl Bronze, 1 KG filament
€21,48 excl. BTW
€25,99 incl. BTW
Extrudr X-PETG CF Carbon - Traffic Black RAL 9017 - 800 gram filament
€41,31 excl. BTW
€49,99 incl. BTW
Extrudr PLA WOOD - Bruin RAL 8007, 800 gram met hout vezels gevuld PLA filament
€38,01 excl. BTW
€45,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Fresh Poison Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Koala Grey, 1 KG 3D-filament
€24,79 excl. BTW
€29,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Black Soul/zwart, 1 KG 3D-filament
€24,79 excl. BTW
€29,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Aloe Green, 1 KG 3D-filament
€24,79 excl. BTW
€29,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Lemon Yellow/geel Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Pink Lollipop/roze Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Red Hood/rood Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Deep Sea/blauw Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Fillamentum PETG Iced Green Transparent, 1 KG 3D-filament
€26,44 excl. BTW
€31,99 incl. BTW
Toon 1 - 20 van 502

Zoek jouw filament door te filteren

Filamenten zijn de grondstof voor een 3D-printer. Een filament is in principe eigenlijk een thermoplastisch draad die gebruikt wordt in 3D printers om 3D-prints te maken. Er zijn verschillende soorten filamenten beschikbaar die ieder weer hun eigen eigenschappen hebben. Welke materialen vind je in ons assortiment? Lees verder om hierachter te komen.

Het kiezen van het juiste printmateriaal

Wanneer je voor het eerst begint met 3D-printen kunnen de verschillende filamenten nogal verwarrend zijn. Welke soorten heb je precies nodig en welke zijn geschikt voor jouw specifieke 3D-printer? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om rekening mee te houden.

Als eerste is het belangrijk om na te gaan wat voor filamenten jouw printer gebruikt. Niet ieder materiaal is even gemakkelijk te printen, maar over het algemeen raden wij beginners aan om te kiezen tussen PLA-, ABS-, PETG- of FLEX filament. PLA is bij uitstek het geschikte materiaal voor beginners. 3D-printen met PLA kan bijna niet misgaan, mits je de juiste instellingen (lees: standaard instellingen) gebruikt. Ook ABS is geschikt voor beginners, alleen raden wij het gebruik van dit materiaal pas aan wanneer je een aantal succesvolle 3D-prints met PLA hebt gemaakt. PETG en/of FLEX materiaal wordt pas aangeraden wanneer je veel ervaring hebt op het gebied van 3D-printen. Deze materialen vereisen namelijk specifieke instellingen en kleine wijzigingen kunnen een grote (negatieve) invloed hebben op het eindresultaat. Doe dus eerst ervaring op voordat je besluit om te gaan printen met PETG of FLEX materiaal.

Verschillende soorten filamenten

De keuze voor het juiste materiaal is afhankelijk van hetgeen wat er geprint wordt. Ieder 3D printer filament beschikt over zijn eigen kenmerken en de daarbij behorende voor- en nadelen. Wat zijn de voordelen van de verschillende filamenten?

PLA

PLA filament is een hard en sterk materiaal dat over het algemeen altijd de printvorm behoudt doordat het nauwelijks krimpt. Dit materiaal is in staat om grote krachten te weerstaan echter kan het bij plotselinge krachten breken. Om deze reden raden wij het gebruik van PLA aan in gevallen waarbij de 3D-prints gebruikt worden voor het zicht. Voor industriële toepassingen is PLA minder geschikt, omdat dit materiaal breekbaar is. Print PLA in combinatie met een verwarmd printbed van 60 graden Celsius.

ABS

In tegenstelling tot PLA is ABS filament iets minder sterk en is de kans op vervorming sterker aanwezig. ABS materiaal is echter een stuk minder breekbaar en daardoor geschikt voor industriële toepassingen. In verschillende industrieën zie je het gebruik van dit materiaal dan ook terug. Houdt er echter wel rekening mee dat er tijdens het printen met ABS een onaangename geur vrijkomt, waardoor deze filamenten misschien minder geschikt zijn om te printen in niet-industriële omgevingen.

PETG

PETG filament is een erg sterk en flexibel is materiaal. Door deze combinatie is dit materiaal zeer geschikt voor het maken van onderdelen die veel in beweging zijn. Wist je dat PETG het enige 3D printer filament is dat is goedgekeurd voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie? Denk maar eens aan de welbekende PET-flessen die overal ter wereld gebruikt worden. PETG is in staat om grote druk te weerstaan en vervormd of breekt niet.

FLEX

Wanneer je afdrukken wilt maken die zeer flexibel dienen te zijn raden wij aan om gebruik te maken van flexibel filament. FLEX filamenten worden gebruikt in verschillende rubberachtige toepassingen, omdat het niet mogelijk is om met rubber te printen.

Behoefte aan meer informatie

Inmiddels weet je meer over de verschillende grondstoffen voor 3D printers, maar mocht je nu behoefte hebben aan extra informatie is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Contact opnemen kan je het beste doen door te bellen naar +31 314 377050 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. We staan altijd klaar om je vragen over filamenten te beantwoorden.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.