• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

NinjaTek filament (11)

Filament type
Uiterlijke kenmerken
Kleur
Printgemak
Eigenschappen
Duurzaamheid
NinjaTek filament produceert flexibel filament zoals NinjaFlex, Cheetah filament, Armadillo- en Eel filament. NinjaTek is al jaren marktleider van flexibel filament door het unieke printgemak in combinatie met functionaliteit.
NinjaTek Cheetah Snow, wit flexibel filament met shA 95A hardheid, 500 gram (0,5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Water, flexibel filament, shA 95A hardheid, 500 gram (0,5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Midnight, zwart flexibel filament, shA 95A hardheid, 500 gram (0,5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Steel, grijs flexibel filament, shA 95A hardheid, 500 gram (0,5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
ColorFabb Varioshore TPU natural-volumineus schuimend flexibel filament, 700 gram
€37,15 excl. BTW
€44,95 incl. BTW
ColorFabb Bronzefill special filament, metaal gevuld 3D filament, 750 gram
€41,28 excl. BTW
€49,95 incl. BTW
NinjaTek NinjaFlex 85A - Steel, grijs flexibel filament , 500 gram
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
NinjaTek NinjaFlex 85A - Midnight, zwart flexibel filament , 500 gram
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
NinjaTek NinjaFlex 85A - Snow, wit flexibel filament , 500 gram
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
ColorFabb Steelfill special filament, metaal gevuld 3D filament
€41,28 excl. BTW
€49,95 incl. BTW
ColorFabb Copperfill special filament, metaal gevuld 3D filament
€41,28 excl. BTW
€49,95 incl. BTW
Toon 1 - 11 van 11

NinjaTek filament

NinjaTek is een topmerk van flexibel filament zoals NinjaFlex en Cheetah filament.

NinjaFlex is de bekendste soort flexibel filament van NinjaTek, maar Plasticz verkoopt het liefste NinjaTek Cheetah; een flexibel filament dat je op relatief hoge snelheden kan printen en goede functionele eigenschappen.

De kenmerken van NinjaTek filament is het printgemak ten opzichte van andere flexibele filamenten; eigenlijk print NinjaTek Cheetah zonder problemen op elke printer mét een direct drive extruder.

Door NinjaTek filament aan ons assortiment toe te voegen kan je bij Plasticz wéér een functioneel filament krijgen in combinatie met een enorm printgemak. Met Plasticz filamenten kan je gewoon lekker 3D printen!

 

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.