• All products are added to your cart.

NinjaTek (7)

Filament type
Colour
Ease of printing
Properties
Sustainability
NinjaTek NinjaFlex 85A - Snow, white flexible filament, 500 grams
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
NinjaTek NinjaFlex 85A - Steel, grey flexible filament, 500 grams
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Snow, white flexible filament shA 95A hardness, 500 grams (0.5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
NinjaTek NinjaFlex 85A - Midnight, black flexible filament, 500 grams
€35,54 excl. BTW
€43,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Water, flexible filament, shA 95A hardness, 500 grams (0.5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Midnight, black flexible filament, shA 95A hardness, 500 grams (0.5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
NinjaTek Cheetah Steel, grey flexible filament, shA 95A hardness, 500 grams (0.5 KG)
€34,71 excl. BTW
€42,00 incl. BTW
Showing 1 - 7 of 7

NinjaTek

NinjaTek is the world's largest supplier of flexible 3D printer filament. NinjaFlex and Cheeta are the best known types of NinjaTek.

The main features of NinjaTek filament are functionality in a rare combination with ease of use; NinjaTek prints really great!

NinjaTek filaments have an excellent chemical resistance and mechanical resistance than ABS and PLA filament.


We are convinced that you make fantastic 3D prints with NinjaTek flexible filaments.

✅ Wat is filament?
Filament is een dun plastic draad waarmee een 3D-printer een ruimtelijk object 3D-print. Filament is dus de “toner” of de “inkt” van een 3D printer. Filament is een thermoplast; dit is een kunststof die zacht wordt als het verhit wordt. In de verhitte printkop smelt het filament en wordt door een fijn uiteinde, de nozzle, op een platform laag-voor-laag geprint en opgebouwd tot 3D object. Filament voor 3D-printen is in 2 diameters beschikbaar: 1.75 mm en 2.85 mm. Het filament is om een ronde spoel gewikkeld, vaak in een hersluitbare sealbag, die in of aan de 3D-printer wordt bevestigd. Bewaar je filament altijd op kamertemperatuur op een droge plek, afgesloten van vocht in een sealbag of een plastic container.

✅ Wat kan je met filament?
Met 3D printer filament ben je in staat om met een 3D-printer ruimtelijke objecten te kunnen printen. 3D-printen met filament is een techniek die FDM (Fused Deposition Modeling) of FFF (Fused Filament Fabrication) wordt genoemd. Bij FDM 3D printen wordt een 3D-object opgebouwd uit meerdere lagen die op elkaar worden geprint op een printplatform. Bij technieken, zoals fresen, wordt er juist materiaal verwijderd. Filament is er in vele soorten plastic met ieder zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Welke soort- of type filament je gebruikt, hangt af van de toepassing van jouw geprinte gebruiksvoorwerp. Maar ook de specificaties van jouw 3D-printer bepalen welk filament jij kan printen.

✅ Filament soorten
3D printer filament is er in veel verschillende soorten; de keuze van het filament bepaal je door je af te vragen waar je het 3D-object voor gaat gebruiken en aan welke eisen de 3D-print moet voldoen; moet het voorwerp geschikt zijn voor buitengebruik, of is je print een sierobject? Moet je 3D-print bikkelhard zijn of juist elastisch? En is het filament geschikt voor gedetailleerde prints? En is het filament geschikt voor het printen van overhangende delen? Heel grof gezegd delen we filamenten in 3 categorieën in: filament voor hobbymatige toepassingen, technische filamenten voor functionele onderdelen en flexibele filamenten.

✅ Waarom bestellen bij Plasticz?
1: Bij Plasticz hebben we een betaalbaar en compleet assortiment samengesteld uit de collecties van diverse top-fabrikanten. Bestel je vóór 16:00 uur? Dan ontvang je (binnen NL via PostNL) jouw filamenten de volgende dag in huis.
2: Plasticz PLA en PETG zijn filamenten met de beste prijs-kwaliteit verhouding; goedkoop en kwalitatief hoogwaardig.
3: Plasticz heeft een unieke kleurvariatie in PLA filamenten
4: Plasticz biedt ook functionele, technische en soms UV-bestendige technische PLA filamenten zoals AlfaPlus, AlfaPRO en PolyMax PLA.
5: Verder biedt Plasticz een ruim assortiment technische filamenten die goed printbaar zijn. We kunnen u adviseren in uw keuze voor een bepaald type filament.
6: Verder houden we zoveel mogelijk rekening met het milieu door verpakkingsdozen zoveel mogelijk te hergebruiken, recyclebare en biologisch afbreekbare filamenten te promoten.