• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
3D printer filament
Welke soort 3D printer filament kan je het beste gebruiken? Dat is een vraag waar veel starters, maar ook gevorderden mee stoeien: Er is zoveel keuze in kleuren, materialen en de eigenschappen van het 3D printer filament.
Lees meer
3D printen in Nederland: De3DPrintman
In deze blogposts laten we zoveel mogelijk 3D print liefhebbers zich voorstellen en hun verhaal vertellen. We proberen het 3D printen in Nederland te promoten en gebruikers, makers, producenten en vakidioten hun verhalen met ons te delen.
Op deze manier hopen we het 3D printen in Nederland te boosten en mensen uit de Nederlandse 3D print community met elkaar in contact te brengen.
Lees meer
PLA filament
PLA filament is veruit het meest gebruikte- en populairste 3D printer filament. Waarom is PLA filament zo populair? Wat is PLA filament precies? Hoe wordt het gemaakt? Wat zijn de perfecte 3D printerinstellingen voor PLA? Je vindt het allemaal in dit artikel.
Lees meer
TPU filament
TPU is een hoogwaardig flexibel filament met uitstekende functionele eigenschappen. TPU filament is erg gemakkelijk te printen en heeft een bijzonder goede prijs-kwaliteit verhouding.
Lees meer
3D printen
In dit artikel leggen we uit wat 3D printen is. Welke technieken bestaan er binnen 3D printen? Wat is de stand van zaken van 3D printen in Nederland?
Lees meer
PLA - Polylactic Acid
PLA filament is razend populair binnen de 3D printing community; het print gemakkelijk en je hebt geen heated bed nodig. PLA (Polylactic Acid) is goedkoop en er is een enorme keuze in kleuren, maar ook soorten en varianten. In dit artikel proberen we zoveel mogelijk PLA filamenten te bespreken met de voor- en of nadelen per soort.

Lees meer
PETG 3D filament
In dit artikel kan je alles vinden over het unieke 3D print filament PETG. Wat is het? Waar wordt PETG voor gebruikt? Hoe wordt PETG filament gemaakt? En wat zijn de voor- en nadelen van PETG filament?
Lees meer
Filament, deel 3: Professioneel 3D filament
Naast de recreatieve filamenten zijn er ook functionele filamenten, waarbij de eigenschappen van het materiaal zwaarder wegen dan uiterlijk en verschijningsvorm. Deze functionele 3D filamenten zijn wat lastiger te printen en worden daarom vaak in een industriële professionele omgeving gebruikt.

In dit artikel beschrijven we de professionele filamenten met hun specifieke eigenschappen, instellingen, aandachtspunten en mogelijkheden.
Lees meer
Filament kopen bij Plasticz
Filament kopen kan lastig zijn; er zijn veel soorten 3D filament, veel aanbieders, maar ook veel verschillende behoeftes van de gebruiker zelf. Dit artikel is de keuzehulp om het juiste filament te kopen.
Lees meer
Filament, deel 2: Exotische-, hobbymatige- en recreatieve filamenten
Naast het basic filament zoals PLA, ABS en PETG, bestaan er vele soorten filamenten met speciale uiterlijke- of juist innerlijke, onzichtbare kenmerken. Deze speciale filamenten met bijzonder eigenschappen en kenmerken noemen we exotische filamenten. Vaak worden deze filamenten hobbymatig en/of recreatief gebruikt.
Lees meer

Bekijk alles

Bekijk alles

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »