• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PLA (Polylactic Acid), biologisch afbreekbaar 3D filament (81)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
PLA filament is het populairste 3D filament. PLA is gemakkelijk te printen, je hebt geen heated bed nodig en het glanst. De basis grondstof van PLA zijn planten, daarom is PLA biologisch afbreekbaar en ontstaan er geen giftige dampen tijdens het printen.

Plasticz: Topkwaliteit PLA filament, snel in huis én een lage prijs. Afhalen is ook mogelijk!

 

Bij Plasticz kan je kiezen uit topmerken PLA zoals Fillamentum, Polymaker, Plasticz, Treed en meer. Wij verkopen hoofdzakelijk PLA's die uitstekend printen en een redelijke prijs- of speciale unieke eigenschappen hebben; zo kan je hout gevuld filament, doorzichtig transparant, Glitter- en Luminous- of PLA met een parelmoer- of metallic effect uitzoeken.

Waar ga je jouw 3D print voor gebruiken? Moet het PLA extra sterk zijn of bestand tegen hogere temperaturen? Probeer dan onze functionele PLA's eens uit; Treed Shogun PLA kan tegen temperaturen tot 95°C. PolyMax PLA van Polymaker heeft weer betere mechanische eigenschappen dan ABS.

Plasticz PLA is per 1 KG op een brede spoel gewikkeld om het buigen van het filament te voorkomen, Filament is een plastic en platcs hebben "geheugen" en zullen altijd hun oude vorm willen aannemen. Ons PLA is in een diameter van 1.75 en 2.85 te krijgen.

Fillamentum PLA, ABS, ASA, CPE en woodfill zijn per 750 gram op een ronde spoel gewikkeld. Fillamentum is in de meeste gevallen in 1.75 mm- en 2.85 mm te bestellen.

Polymaker is een beetje anders; PolyMax filament is per 750 gram op een spoel gewikkeld, maar Polylite per 1 KG.

Treed filamenten zijn meestal per 750 gram om een spoel gehaspeld, maar zijn ook in zwaardere spoelen beschikbaar.

PLA (polyactic Acid) wordt gemaakt van zetmeelrijke planten (zoals bijvoorbeeld mais, sojabonen en suikerbieten). Hierdoor wordt de geur van dit gesmolten thermoplastic vergeleken met een zoete maisgeur, bovendien is het biologisch afbreekbaar. Het materiaal smelt bij een lage verwerkingstemperatuur en krimpt nauwelijks, de print trekt dus niet krom. PLA is een stijf materiaal, buigt nauwelijks en heeft een mooie glans. Het materiaal vooral geschikt voor het printen van complexere ontwerpen. 

Wanneer PLA goed gekoeld wordt kun je een hogere printsnelheid aanhouden waardoor je in dunnere laagjes kunt printen. 

 

Voor meer informatie over PLA klik je hier, of mail naar [email protected]

 

Lees meer
Fillamentum PLA Luminous Red/ Rood: RAL 3024, 750 gram (0.75 KG)
€21,00
Fillamentum PLA Luminous Green/Groen, RAL 6038, 750 gram
€21,00
Plasticz PLA Traffic Geel / Yellow: RAL 1023, 1 KG PLA filament
€19,50
Plasticz PLA Traffic Orange / Oranje: RAL 2009, 1 KG
€19,50
Plasticz PLA Traffic Purple / Paars, RAL 4006, 1 KG filament
€19,50
Plasticz PLA Traffic Green / Groen, RAL 6024, 1 KG - PLA filament
€19,50
Toon 21 - 40 van 81