• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ABS filament (7)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
ABS is een populair 3D filament; het is hard en toch buigzaam en heeft uitstekende chemische- en mechanische eigenschappen. Daarnaast is ABS goedkoop en in veel kleuren te bestellen.

ABS is een stijf en sterk plastic en is een populair 3D filament.

ABS staat voor Acrynolitril Butadieen Styreen en het is stijver en sterker dan PLA. Net als PLA, is ABS een thermoplast; een thermoplast smelt na verhitting en kan je dus 3D printen. Als je 3D model in ABS print, krijgt jouw 3D print een mooie matte finish. Voor een perfect eindresultaat kan je een print van ABS goed schuren en polijsten. ABS plastic print je altijd op een verwarmde ondergrond (heated bed), anders koelt de 3D print te snel af en trekt het krom (warping).

 

Wat is ABS?

Google eens op ABS en je komt op Anti Blokkeer Systeem; een remsysteem voor auto's of het Engelse woord voor buikspieren: ABS. Wij spreken uiteraard over het filament ABS. Acrylonitril Butadieen Styreen is een polymeer waarmee sterke 3D modellen worden geprint. Het wordt gemaakt in de petrochemische industrie van fossiele brandstoffen, dus olieresidu. ABS wordt veel voor spuitgieten gebruikt omdat het goedkoop te vervaardigen is en goed vloeit; het is eigenlijk de vervanger van bakeliet: een kunsthars dat in het begin van de 20e eeuw werd geïntroduceerd. ABS wordt veel voor behuizingen van apparaten gebruikt omdat het stijf, sterk en toch buigzaam is en verder in de electrotechniek.

 

ABS: de voordelen

Print je veel met ABS plastic? Lees dan dit over de voordelen: Het is een hard en stijf materiaal. ABS is een duurzaame kunststof, het vloeit goed en smelt pas bij hoge temperaturen, vandaar dat het in spuitgiettechnieken wordt toegepast. ABS kan hogere temperaturen weerstaan, heeft een hoge slagkracht, uitstekende mechanische eigenschappen en chemische weerstand. Acrylonitril Butadieen Styreen kan je op hoge snelheden printen.

 

ABS nadelen

Je hebt een heated bed nodig om ABS te printen. Er komt een nare geur vrij bij het printen (dus afzuiging of ventileren) en het plastic is een olieresidu, dus niet biologisch afbreekbaar. Je kan het beste ABS in een afgesloten cabine (enclosure) printen met een afzuiging og een goed geventileerde ruimte.  Als het materiaal te snel afkoelt kan warping (kromtrekken) ontstaan of kan jouw 3D print gaan splijten. ABS heeft een grote biologische voetafdruk en past dus niet in een milieuvriendelijk beleid. Verder veroudert ABS snel onder invloed van UV-straling: wij raden als een uitstekend alternatief ASA aan: ASA is sterk verbeterd ABS met een uitstekende UV-bestendigheid waardoor ASA geschikt is voor buitengebruik.

 

Meer informatie over 3D printer filament kan je vinden in onze blogposts.

 

Bestel hoge kwaliteit ABS bij www.plasticz.nl. Ook voor alle kleuren ASA filament kan je bij Plasticz terecht! Meer informatie? Bel +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar [email protected].

 

Lees meer
Fillamentum ABS Metallic Grey, 750 grams, 3D printer filament
€21,00
Fillamentum ABS Natural, 750 grams (0.75 KG)
€19,00
Fillamentum ABS Transparant, 750 grams (0.75 KG)
€22,50
Treed Tenax PC+ABS, professioneel 3D printer filament, 500 gram
€45,00
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Toon 1 - 7 van 7