• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PLA plastic

Zoek je voor 3D printen naar gebruiksvriendelijk materiaal, omdat je bijvoorbeeld voor het eerst met dit proces aan de slag gaat? Kies dan voor PLA plastic. Dit wordt namelijk gezien als de beste keuze voor starters bij het 3D printen. Het is sterk en minder breekbaar dan bijvoorbeeld ABS en er komen tijdens het printen ook geen schadelijke stoffen vrij. Bovendien is de geur prettiger tijdens de verwerking: PLA plastic doet dan namelijk een beetje zoetig aan.

 

PLA: wat is dat?

PLA is een afkorting van Poly Lactic Acid (melkzuur) en is een thermoplast van zetmeelrijke planten zoals maïs, cassave, suikerriet, graan en suikerbiet. Doordat het wordt gewonnen uit biologische bronnen en is het PLA plastic ook biologisch afbreekbaar. Het zorgt ervoor dat de belasting voor het milieu vele malen lager is dan thermoplasten die gemaakt worden uit olie zoals ABS.

 

Waarom kiezen voor PLA plastic?

PLA plastic is voor een deel gemodificeerd. Hierdoor heeft het nog steeds de typische kenmerken van PLA, maar is het nog sterker en minder breekbaar geworden. Na afkoeling zal PLA plastic niet vervormen omdat het materiaal een lage krimpfactor heeft. Je print er op lagere temperaturen mee dan bij ABS en er is geen verwarmde ondergrond voor nodig. Werk je met fijne details en decoratieve prints? Dan is PLA plastic uitermate geschikt voor je. Bovendien bereik je hogere printsnelheden en doet het materiaal glanzender aan dan het matte ABS.

 

Nadelen van PLA plastic

3D Printen met PLA plastic heeft ook nadelen. Zo wordt PLA zacht boven de 55 °C. Verder is het materiaal ook een stuk minder stevig  en is de levensduur korter dan het alternatief ABS.

 

Bezoek onze Plasticz webshop en schaf PLA plastic van de beste kwaliteit tegen zeer lage prijzen aan! Heb je vragen? Bel dan naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar info@plasticz.nl.