• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Nylon FX256 filament

Nylon FX256 filament (of polyamide) is een functioneel filament voor 3D printen. Nylon FX256 filament heeft voortreffelijke mechanische eigenschappen. Zo is de vocht-absorptiegraad van Nylon FX256 vijf keer lager dan regulier Nylon filament. Nylon FX256 print je met een heated bed en bewaar je altijd in de bijgeleverde hersluitbare folie-envelop.

 

Wat is Nylon FX256 filament eigenlijk?

Nylon FX256 filament is polyamide en wordt gebruikt voor het 3D printen functionele voorwerpen. Nylon heeft een uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen en chemische weerstand. Daarom wordt Fillamentum Nylon FX256 filament veelal gebruikt voor het 3D printen van mechanische onderdelen.

De voordelen van Nylon filament

Er zijn verschillende voordelen te benoemen bij het gebruik van Nylon filament tijdens het 3D printen. Allereerst is Nylon een erg stevig en toch flexibel in dunnen laagjes. De levensduur van het materiaal is lang en de smelttemperatuur is hoog. Nylon filament wordt gebruikt voor het printen van functionele onderdelen. Nylon FX256 filament heeft een goede chemische weerstand en weerstand tegen extreme temperaturen en absorbeert veel minder vocht dan het reguliere Nylon filament.

Ook wordt het in een speciale hersluitbare folie-envelop geleverd om de invloeden van temperatuur en vocht zo laag mogelijk te houden.

Daarnaast is Nylon FX256 filament relatief goedkoop voor de uitstekende en veel betere eigenschappen ten opzichte van andere soorten nylon filament.

 

Koop Nylon FX256 filament tegen bijzonder scherpe prijzen. Bestel wat je nodig hebt bij Plasticz! Ook bij vragen zijn we je altijd van dienst: bel naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar [email protected].