• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Filament voor 3D printen

Om 3D te kunnen printen, heb je toevoer van materiaal nodig. Het is belangrijk om te weten welke materialen geschikt zijn voor jouw 3D printer. Waar let je op bij je filamentkeuze en wat is er zo kenmerkend aan een bepaalde soort filament?

 

Filament: ABS en PLA zijn de meest gebruikte materialen

Voor 3D printen heb je twee fysieke onderdelen nodig: een 3D printer en de grondstof: filament. Elke soort filament heeft een eigen nozzle-temperatuur, nozzle-diameter en wel - of geen heated bed nodig. De meest gebruikte materialen bij 3D printen zijn ABS en PLA. PLA is een stabiele kunststof waarbij je weinig last van krimp hebt. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar. Het voordeel van ABS filament is dat het een sterkere soort kunststof is, waardoor het te schuren en polijsten is.

 

3D printen met het juiste filament

Je kunt tegenwoordig nagenoeg alles printen in 3D, mits je het juiste filament gebruikt op de juiste temperatuur. Voor ons reguliere PLA adviseren we om tussen de 190 en 210 °C te printen. Kies voor ABS voor een hogere temperatuur, namelijk tussen de 220 en 240 °C bij een heated bed temperatuur van 80 – 100 °C. Niet elke printer is hiervoor geschikt, dus bekijk de specificaties van je printer goed voor je hiermee gaat experimenteren.

 

Wil je 3D printen en je filament kopen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding?? Bestel het filament dat je nodig hebt bij Plasticz! Ook voor vragen kun je altijd bij ons terecht: bel naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar [email protected].