• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Filament kopen bij Plasticz

Wil je een uitstekende kwaliteit filament voor een lage prijs? Bij Plasticz heb je een ruime keuze. Het is bij 3D printen altijd belangrijk dat je het beste filament gebruikt. 3D Printen kan al lastig genoeg zijn. Daarom mag je filament geen problemen veroorzaken. Ons filament is ontwikkelt om het printproces probleemloos te laten verlopen en een constante kwaliteit te kunnen garanderen. Maar welk filament is nou goed van kwaliteit en welke soort is geschikt voor jouw 3d printer?

 

Kijk welke 3D printer je hebt

Je 3D printer en het filament dat je wilt gebruiken, moeten wel compatibel zijn. Zo zijn er printers die gesloten systemen met filament cassettes (lock in model/koppelverkoop) gebruiken, terwijl andere printers juist met open filament systemen draaien. Bij een open filament systeem is het aanbod vele malen groter en zijn de prijzen vaak ook heel wat lager. Houd daar dus rekening mee bij de aankoop van jouw 3D printer. Dat kan je op lange termijn onnodig veel kosten besparen!

 

Soorten filament

Er bestaan verschillende soorten filament dus zorg ervoor dat als je filament gaat kopen je vooraf goed weet voor welke materialen je 3D printer geschikt is. Kijk daarbij niet alleen naar het soort materiaal, maar ook naar de dikte van het filament. De bekendste filamenten zijn ABS en PLA, die wij uiteraard ook in onze webshop verkopen. Maar ons assortiment is nog veel uitgebreider. Ook voor onder andere parelmoer filament, fluorescerend filament, elastisch filament en hout filament kun je prima bij Plasticz terecht.

 

Plasticz en Fillamentum filament

Zowel Plasticz-  als Fillamentum filament wordt vervaardigd uit Europese kleur – en grondstoffen. De kleuren zijn helder en vol, lichtecht en gelijk over alle batches. Tijdens het gehele productieproces worden eigenschappen zoals kleur, dikte en samenstelling onder de strengste normen gecontroleerd. We kunnen bogen op een ruime ervaring in de kunststofindustrie; en speciaal in de 3D printindustrie.

Verder kiezen steeds meer bedrijven die printers, prints en filament verkopen voor Fillamentum. Zoals bijvoorbeeld Ultimaker Tsjechië, die uit kwaliteitsoogpunt Fillamentum boven hun eigen merk hebben verkozen.

 

Voor filament kopen doe je er altijd verstandig aan om in onze webshop het ruime assortiment te bekijken. Wij hebben filament van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen! Heb je vragen? Bel dan naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar info@plasticz.nl.