• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ASA filament

Voor het printen van prototypes gebruikt men bij FDM 3D printen voornamelijk ASA filament. ASA is een technisch filament en ideaal voor de je eerste functionele samples voor serieproductie van je eerste prototype, vervaardiging van gereedschap, maar ook voor de productie van objecten voor dagelijks gebruik en outdoor toepassingen. Deze uitstekende mechanische eigenschappen zorgen voor een professioneel gebruik in de FDM printtechnologie.

 

Wat is ASA eigenlijk?

ASA is in de 70-er jaren door BASF ontwikkeld als sterker alternatief voor ABS. Doordat het steviger is dan ABS en een uitstekende weerstand tegen weersinvloeden heeft, wordt ASA succesvol gebruikt in de auto-industrie en infra. ASA heeft bijna gelijke printinstellingen als ABS.

 

De voordelen van ASA filament

ASA filament is erg sterk en stijf. Daarnaast heeft ASA zowel een hoge UV- als chemische weerstand wat het uitermate geschikt maakt voor toepassingen voor buitengebruik. ASA verouderd nauwelijks en vergeeld bijna niet. ASA filament heeft bijna gelijke print-instellingen als ABS, krimpt minder en is glanzender dan het wat matter ogende ABS.

 

Nadelen van ASA filament

Een nadeel van ASA filament bij 3D printen is de noodzaak van een heated bed. Verder is ASA tijdens het printen erg gevoelig voor tocht. ASA is belastend voor het milieu.

 

Zoek je ASA filament van uitstekende kwaliteit tegen interessante prijzen? Koop het snel op onze Plasticz webshop! Heb je vragen? Bel dan naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar [email protected].