• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

ABS plastic

ABS plastic (of filament) gebruik je bij het 3D printen en is een steviger soort kunststof dan bijvoorbeeld PLA. Hierdoor is het door jou en je 3D printer gecreëerde object achteraf heel goed te schuren of te polijsten zodat je een nog mooier eindresultaat krijgt. Let wel op dat je ABS plastic altijd op een verwarmde ondergrond (heated bed) print. Zo voorkom je dat er onder invloed van tocht kromtrekkende objecten ontstaan.

 

Wat is ABS eigenlijk?

ABS of Acrylonitril Butadieen Styreen is een thermoplast en copolymeer en wordt gebruikt voor meestal starre voorwerpen. Het wordt vervaardigd uit fossiele brandstoffen. Je vindt het terug in onder andere LEGO-blokjes, autobumpers, golfclubs, boormachines en allerlei andere soorten elektrisch gereedschap. ABS plastic is een extra sterk en slagvast filament en daardoor perfect voor het 3D printen van solide objecten.

 

De voordelen van ABS plastic

Er zijn verschillende voordelen te benoemen bij het gebruik van ABS plastic tijdens het 3D printen. Allereerst is het een erg stevig en hard plastic. De levensduur van het materiaal is lang en de smelttemperatuur is hoog. ABS plastic wordt meestal wel eerder door bedrijven gebruikt dan door bijvoorbeeld kunstenaars of artiesten. Uiteraard is de keuze voor een bepaald materiaal om te printen voor iedereen een persoonlijke afweging. Let er wel op bij de aanschaf van een 3D printer dat je printer het gebruik van ABS plastic ondersteunt.

 

Nadelen van ABS plastic

Er zijn ook verschillende nadelen te benoemen van het gebruik van ABS plastic. Zo is het bijvoorbeeld moeilijker om met ABS te printen, is het niet biologisch afbreekbaar en kan er een vieze geur tijdens het printen ontstaan. De dampen die daarbij vrijkomen, zijn schadelijk zodat ventilatie noodzakelijk is. Ook kan het materiaal vervormen als het niet op een heated bed wordt geprint. Tocht en temperatuurschommelingen kunnen het print- en koelproces verstoren.

 

Wil je ABS plastic kopen van hoogstaande kwaliteit tegen lage prijzen? Bestel wat je nodig hebt bij Plasticz! Ook bij vragen zijn we je altijd van dienst: bel naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar info@plasticz.nl.