• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

3D printen: Zo werkt het!

Als je gaat 3D printen, wordt er een digitaal bestand omgezet naar een tastbaar object. De meest gebruikte methode om te printen is FDM, ofwel Fused Deposition Modeling. Het materiaal dat daarbij gebruikt wordt zijn rollen/spoelen met daarop kunststof draad gewikkeld, ook wel filament genoemd. Een desktop 3D printer verhit het filament in een verwarmde spuitkop (nozzle) totdat het smelt. Vervolgens wordt het gesmolten kunststof laag op laag (van soms 0,02 mm) op een platform (heated bed) gelegd, waarna het plastic uithardt.

 

Snelle ontwikkeling in printen met filament

De mogelijkheden van printen in 3D heeft de manier veranderd waarop we voorwerpen produceren. En dat terwijl de techniek eigenlijk nog helemaal niet zo heel lang bestaat. Zo waren in 2005 pas de eerste desktop 3D printers klaar voor de verkoop. Vanaf dat moment is het snel gegaan met het driedimensionaal printen. Houd je je ook bezig met 3D printen en ben je op zoek naar de juiste materialen? Wij helpen je graag aan het juiste filament, beschikbaar in de door jou gewenste kleur en dikte.

 

Plasticz is jouw leverancier voor 3D printen

Wil je zelf gaan printen, dan zit je bij Plasticz goed. Wij zijn in de Benelux namelijk dé leverancier van 3D filament. Of je nou PLA, ABS, PVA, technische polymeren of een andere grondstof zoekt: bij ons vind je de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Daarnaast worden alle producten uit onze webshop in Europa geproduceerd onder de strengste normen.

 

Wil je 3D printen en filament kopen met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Bestel het dan bij Plasticz! Voor vragen kun je altijd bij ons terecht via +31 33 8442 836 of [email protected].