• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bouwkundig filament (9)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
Treed Clay 3D filament, klei filament, 750 gram (0.75 KG)
€42,00
Treed Caementum 3D filament, beton filament , 750 gram (0.75 KG)
€42,00
Treed SANDY - zand 3D filament, 750 gram (0.75 KG)
€42,00
Treed Dark Stone 3D filament, steen filament, 750 gram (0.75 KG)
€42,00
Plasticz Gravity Spray, 3D printbed hechting, 150 ml
€7,98
Toon 1 - 9 van 9

Bouwkundig filament

In ons assortiment vindt je verschillende bouwkundige filamenten van het merk Treed. Dit merk staat bekend om de productie van filamenten die aanvoelen als steen, zand, marmer of baksteen. De filamenten zijn bijzonder eenvoudig om te printen en wanneer de geprinte objecten worden opgeschuurd ontstaat er een object wat bijna niet van het echte materiaal te onderscheiden is. Bouwkundig filament wordt veelal gebruikt door architecten, in de (trein)modelbouw en voor maquettes.

Waar worden de bouwkundige filamenten van gemaakt?

De bouwkundige filamenten in ons assortiment zijn gemaakt van; marmerpoeder, cementpoeder, zandpoeder, baksteenpoeder, steenpoeder en speciale polymeren. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van deze grondstoffen zijn de eindproducten vrijwel niet te onderscheiden van de ‘echte’ producten. Wanneer je aan de slag gaat met het printen van bouwkundige filamenten op basis van marmerpoeder zal het eindresultaat dan ook daadwerkelijk aanvoelen als marmer. De ‘Evolve’ filamenten in ons assortiment zijn UV-bestendig, waardoor deze filamenten geschikt zijn voor buitentoepassingen.

De printinstellingen

Het is belangrijk om tijdens het printen van bouwkundig filament gebruik te maken van de juiste printerinstellingen. Over het algemeen kunnen dezelfde printinstellingen worden gebruikt voor de verschillende bouwkundige Treed filamenten. Deze stellingen zijn als volgt:

  • Verwerkingstemperatuur: 220 - 250°C
  • Temperatuur printbed: 90 - 110 °C
  • Koeling: 0-20%
  • Nozzle: normaal
  • Minimale diameter: 0.4 mm

Over Treed

Treed Filaments streeft er naar om filamenten te maken die gemakkelijk printbaar zijn en daarnaast een nieuwe standaard zetten voor uitstekende prestaties. Om dit resultaat te bereiken gebruikt Treed Filamenst al hun passie en know-how om de beste producten te realiseren. Als gevolg hiervan zijn deze filamenten één van de meest betrouwbare en de meest efficiënte filamenten die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar zijn.

Ieder filament dat Treed produceert wordt nauwkeurig getest in de fabriek. De filamenten zijn compatibel met een groot deel van de 3D-printers die verkrijgbaar zijn. Treed gebruikt uitsluitend de beste grondstoffen voor haar filamenten, waardoor deze herhaaldelijk geprint kunnen worden.

Contact opnemen

Neem contact op met Plasticz.nl door een e-mail te sturen naar [email protected] Liever direct antwoord? Dan is het ook mogelijk om ons telefonisch te bereiken via het nummer: +31 33 844 28 36. Wij kunnen je voorzien van advies op maat over bouwkundige filamenten en daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om al je andere vragen te stellen.