• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

3D printer filament (199)

Merken
Kleur
Toepassing - gebruik
Eigenschappen
Effect
Plasticz PLA filament Traffic Geel / Yellow: RAL 1023, 1 KG
€19,50
Plasticz PLA Traffic Black / Zwart, RAL 9017, 1 KG filament
€19,50
Plasticz PLA Traffic White / Wit, RAL 9016, 1 KG
€19,50
Plasticz PLA Traffic Green / Groen, RAL 6024, 1 KG - PLA filament
€19,50
Plasticz PLA Traffic Purple / Paars, RAL 4006, 1 KG filament
€19,50
Plasticz PLA Traffic Orange / Oranje: RAL 2009, 1 KG
€19,50
Plasticz PLA Natural / Neutraal 3D filament, 1 KG
€18,75
Plasticz PLA Metallic Grey / Grijs, RAL 7045, 1 KG 3D filament
€21,00
Fillamentum Timberfill / hout, Cinnamon, hout gevuld 3D filament
€44,00
Fillamentum PVA Support filament, 500 gram
€36,00
Fillamentum PLA Noble Blue, 750 gram
€26,50
Toon 1 - 20 van 199

3D printer filament

3D printer filament is de grondstof voor een 3D-printer. Een 3D printer filament is thermoplastisch draad dat gebruikt wordt in 3D-printers om 3D-prints te maken. Er zijn verschillende soorten filamenten beschikbaar die ieder weer hun eigen eigenschappen hebben. Welke filamenten vind je onder andere in ons assortiment? Lees verder om hierachter te komen.

Het kiezen van het juiste filament

Wanneer je voor het eerst begint met 3D-printen kunnen de verschillende 3D printer filamenten nogal verwarrend zijn. Welke 3D printer filamenten heb je nodig en welke zijn geschikt voor jouw specifieke 3D-printer? Dit zijn allemaal belangrijke vragen om rekening mee te houden.

Als eerste is het belangrijk om na te gaan wat voor filamenten jouw printer gebruikt. Niet ieder materiaal is even gemakkelijk te printen, maar over het algemeen raden wij beginners aan om te kiezen tussen PLA filament, ABS filament, PETG filament of FLEX filament. PLA filament is bij uitstek het geschikte 3D printer filament voor beginners. 3D-printen met PLA kan bijna niet misgaan, mits je de juiste instellingen (lees: standaard instellingen) gebruikt. Ook ABS filament is geschikt voor beginners, alleen raden wij het gebruik van dit materiaal pas aan wanneer je een aantal succesvolle 3D-prints met PLA filament hebt gemaakt. PETG filament en/of FLEX filament wordt pas aangeraden wanneer je veel ervaring hebt op het gebied van 3D-printen. Deze filamenten vereisen namelijk specifieke instellingen en kleine wijzigingen kunnen een grote (negatieve) invloed hebben op het eindresultaat. Doe dus eerst ervaring op voordat je besluit om te gaan printen met PETG of FLEX 3D printer filament.

Verschillende soorten 3D printer filament

De keuze voor het juiste 3D printer filament is afhankelijk van hetgeen wat er geprint wordt. Ieder 3D printer filament beschikt over zijn eigen kenmerken en de daarbij behorende voor- en nadelen. Wat zijn de voordelen van de verschillende filamenten? Hieronder zetten we de kenmerken van de meest gebruikte filamenten voor je op een rijtje:

PLA filament

PLA filament is een hard en sterk materiaal dat over het algemeen altijd de printvorm behoudt doordat het nauwelijks krimpt. Dit materiaal is in staat om grote krachten te weerstaan echter kan het bij plotselinge krachten breken. Om deze reden raden wij het gebruik van PLA filament aan in gevallen waarbij de 3D-prints gebruikt worden voor het zicht. Voor industriële toepassingen is PLA minder geschikt, omdat dit materiaal breekbaar is. Print PLA in combinatie met een verwarmd printbed van 60 graden Celsius.

ABS filament

In tegenstelling tot PLA filament is ABS filament iets minder sterk en is de kans op vervorming sterker aanwezig. ABS materiaal is echter een stuk minder breekbaar en daardoor geschikt voor industriële toepassingen. In verschillende industrieën zie je het gebruik van dit materiaal dan ook terug. Houdt er echter wel rekening mee dat er tijdens het printen met ABS filament een onaangename geur vrijkomt, waardoor dit 3D printer filament misschien minder geschikt is om te printen in niet-industriële omgevingen.

PETG filament

PETG filament is een 3D printer filament dat erg sterk en flexibel is. Door deze combinatie is dit filament zeer geschikt voor het maken van onderdelen die veel in beweging zijn. Wist je dat PETG filament het enige 3D printer filament is dat is goedgekeurd voor het gebruik in de voedingsmiddelenindustrie? Denk maar eens aan de welbekende PET-flessen die overal ter wereld gebruikt worden. PETG filament is in staat om grote druk te weerstaan en vervormd of breekt niet.

FLEX filament

Wanneer je afdrukken wilt maken die zeer flexibel dienen te zijn raden wij aan om gebruik te maken van FLEX filament. FLEX filament wordt gebruikt in verschillende rubberachtige toepassingen, omdat het niet mogelijk is om met rubber te printen.

Behoefte aan meer informatie

Inmiddels weet je meer over de verschillende 3D printer filamenten, maar mocht je nu behoefte hebben aan extra informatie is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Contact opnemen kan je het beste doen door te bellen naar +31 314 377050 of door een e-mail te sturen naar [email protected] We staan altijd klaar om je vragen te beantwoorden.