Filament kopen bij Plasticz

Filament kopen bij Plasticz

Filament kopen kan lastig zijn; er zijn veel soorten 3D filament, veel aanbieders, maar ook veel verschillende behoeftes van de gebruiker zelf. Welk filament-type heb je nodig voor een bepaalde toepassing van je 3D prints? Dit artikel is de keuzehulp om het juiste filament te kopen.

Welk filament moeten we bij het 3D printen kiezen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij 3D printen is: Wat ga ik 3D printen? En waarvoor ga ik het gebruiken? Als je antwoord op die vragen hebt, ga je kijken naar de eigenschappen van het filament.

Wordt de 3D print een sier-object? Dan kies je al snel voor PLA filament; PLA heeft de meeste keuze in kleuren, effecten, is goedkoop en erg gemakkelijk te 3D printen. Moet de 3D print een houten uiterlijk hebben? Kies dan voor het filament Timberfill. Timberfill is in 4 kleuren verkrijgbaar.

Of ga je de 3d print gebruiken als functioneel onderdeel voor buitengebruik? Gebruik dan ASA: ASA filament heeft een uitstekende UV bestendigheid, is vormvast, keihard en verouderd nauwelijks.

Probeer voor de industriële 3D toepassingen ons Nylon FX256 filament met 6x minder vochtabsorptie dan regulier nylon filament, Nylon CF15, dat is nylon gevuld met carbonvezels. Nylon AF80 is een unieke soort nylon, gevuld met aramide vezels. Aramide is de grondstof voor Kevlar.

Verder hebben we filamenten voor onze industriële toepassingen de volgende 3D toppers zoals Polymaker PC Max, Fillamentum Industrial filaments die binnenkort verkrijgbaar zijn.

Voor flexibele onderdelen of 3D prints gebruik je Flexfill 98A of Flexfill 92A: dit kwalitatief hoogwaardige TPU filament is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren waaronder Vertigo Grey! Aan flexible filament zit een kleine leercurve, maar als je eenmaal je instellingen correct hebt getweakt hebt, is printen met Flexfill een feest!

 

De regel is dat je kijkt naar het gebruik, uiterlijk en en functionaliteit van je 3D print en daarbij je gewenste 3D printer filament kiest!

 

 

Onderzoek de specificaties van jouw 3D printer

Jouw 3D printer en het filament dat je wilt gebruiken, moeten wel compatibel zijn. Zo zijn er printers die gesloten systemen met filament cassettes (lock in model/koppelverkoop) gebruiken, terwijl andere printers juist met open filament systemen draaien. Bij een open filament systeem is het aanbod vele malen groter en zijn de prijzen vaak ook heel wat lager. Houd daar dus rekening mee bij de aankoop van jouw 3D printer. Dat kan je op lange termijn onnodig veel kosten besparen!

Onderzoek de specificaties van jouw 3D printer. Wat is de maximale printtemperatuur van jouw 3D printer? Heeft jouw 3D printer een heated bed? Welke filament diameter gebruikt jouw printer? Wat is het oppervlak van jouw printbed/heb je accessoires of extra materialen voor hechting nodig? Is jouw printer afsluitbaar?

Veel industriële filamenten moeten onder een hogere temperatuur (boven de 250°C) worden geprint, in een gesloten printer die als een constante hittekamer functioneert. Veel zelfbouw 3D printers of starterskits kunnen een maximale printtemperatuur van 240°C bereiken. Nylon 3D filament kan dan al lastig te printen zijn. Ook zit bij deze beginners 3D printers vaak geen heated bed; dan is PETG al niet meer te printen. Zo zijn er veel zaken die jouw keuze in 3D filamenten kunnen beperken.

 

Plasticz heeft het perfecte 3D filament voor starters: Plasticz filament

Plasticz filament is 1 kilogram PLA in de basiskleuren én een erg mooie PLA Metallic Grey. Plasticz filament is vanaf € 18,75 per kilogram te koop. Plasticz filament is van bijzonder hoge kwaliteit, in Europa geproduceerd van NatureWorks polymer onder de strengste normen en print al op een temperatuur van 190°C en zonder heated bed perfect. Daarom is Plasticz 3D filament speciaal voor starters en beginners in 3D printen.

 

Soorten filament

Er bestaan verschillende soorten filament dus zorg ervoor dat als je filament gaat kopen je vooraf goed weet voor welke materialen je 3D printer geschikt is. Kijk daarbij niet alleen naar het soort materiaal, maar ook naar de dikte van het filament. De bekendste filamenten zijn ABS en PLA, die wij uiteraard ook in onze webshop verkopen. Maar ons assortiment is nog veel uitgebreider. Ook voor onder andere parelmoer filament, fluorescerend filament, elastisch filament en hout filament kun je prima bij Plasticz terecht.

Voor PLA Plus gebruiken we PolyMax van Polymaker. PolyMax combineert het printgemak van PLA met de mechanische eigenschappen van ABS. Dit 3D filament is daarom vrij uniek en vaak een goed oplossing voor 3D priners zonder heated bed!

Plasticz' assortiment heeft alle 3D filamenten in huis. Ons assortiment is zó samengesteld dat je altijd tot een goede keuze kan komen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Voor Plasticz 3D filamenten geldt kwaliteit in combinatie met een lage prijs.

Plasticz bezorgt de volgende soorten 3D printer filament:

ABS, ASA, CPE copolyester, Flexfill flexible filament, Nylon en gevuld Nylon, PETG, Polycarbonaat, Woodfill, maar ook uitstekende 3D nozzles van P3-D.

Onze merken zijn Plasticz, Fillamentum en Polymaker en P3-D.

Afhalen van jouw filament bestelling is ook mogelijk! Uiteraard wordt jouw bestelling in Nederland meestal de volgende werkdag bezorgd, als de pakketbezorgers meewerken.

 

Plasticz en Fillamentum filament

Zowel Plasticz-  als Fillamentum filament wordt vervaardigd uit Europese kleur – en grondstoffen. De kleuren zijn helder en vol, lichtecht en gelijk over alle batches. Tijdens het gehele productieproces worden eigenschappen zoals kleur, dikte en samenstelling onder de strengste normen gecontroleerd. We kunnen bogen op een ruime ervaring in de kunststofindustrie; en speciaal in de 3D printindustrie.

Verder kiezen steeds meer bedrijven die printers, prints en filament verkopen voor Fillamentum. Zoals bijvoorbeeld Ultimaker Tsjechië, die uit kwaliteitsoogpunt Fillamentum boven hun eigen merk hebben verkozen.

Wil je een uitstekende kwaliteit filament voor een lage prijs? Bij Plasticz heb je een ruime keuze. Het is bij 3D printen altijd belangrijk dat je het beste filament gebruikt. 3D Printen kan al lastig genoeg zijn. Daarom mag je filament geen problemen veroorzaken. Ons filament is ontwikkelt om het printproces probleemloos te laten verlopen en een constante kwaliteit te kunnen garanderen. Maar welk filament is nou goed van kwaliteit en welke soort is geschikt voor jouw 3d printer?

 

Voor filament kopen doe je er altijd verstandig aan om in onze webshop het ruime assortiment te bekijken. Wij hebben filament van de beste kwaliteit tegen de laagste prijzen! Heb je vragen? Bel dan naar +31 33 8442 836 of stuur een e-mail naar [email protected].